Home / Algemeen / AGB op eigen veld onderuit in uitduel tegen AFC’34

AGB op eigen veld onderuit in uitduel tegen AFC’34

Het was een vreemd beeld: AFC’34 – AGB op het veld van de Amsterdammers. De nieuwbouw van het complex van AFC’34 liep vertraging op waardoor de Alkmaarders niet op het eigen terrein kunnen spelen. Daarom was de locatie van het duel omgedraaid. Veel had AGB echter niet in te brengen op eigen veld: 2-0.

“Laten we het maar bij een offday houden. Als team was het erg matig. Er was geen beleving en daar moeten wij het juist van hebben”, oordeelde trainer Senel Cebar na afloop. “Dit leert dat wij elke wedstrijd 110% moeten geven, anders krijgen wij het tegen iedere tegenstander erg lastig.”

Bij AGB staan ze weer met beide benen op de grond. Gelukkig voor Cebar was de spelersgroep dit zich ook bewust. De Amsterdammers creëerden nauwelijks een kans tegen AFC’34 en kwamen helemaal niet in het eigen spel. Halverwege keek de ploeg tegen een 1-0 achterstand aan na een fraai afstandsschot van Jordy Cretier waar doelman Mitchel Vincken geen antwoord op had. “Een lucky, want dat schot werd door ons van richting veranderd.”

Met ruim een uur spelen op de klok gooiden de Alkmaarders de wedstrijd op slot. Jordan de Jong was het eindstation van een goed uitgespeelde aanval voor de 2-0. Voor AGB was het een wedstrijd om snel te vergeten. De promovendus ontvangt volgende week DEM (dat met 1-1 gelijkspeelde tegen Zeeburgia, red.), als generale repetitie voor de Amsterdamse derby tegen JOS/Watergraafsmeer.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.