AGB op rand van titel na misstap Arsenal

AGB heeft de titel in de zondag derde klasse C weer helemaal in eigen handen na de 0-3 zege bij De Meteoor. Daarvoor mag het RODA’23 wel bedanken want zij hielden Arsenal, dat een punt voor stond op AGB, knap op een gelijkspel.

Vorige week zei Cebar nog dat de strijd gestreden was nadat zijn ploeg in de slotfase een 2-0 voorsprong tegen Fortius uit handen gaf (2-2), maar een week later staat het er ineens weer helemaal anders voor. Cebar: “ Laten we eerlijk zijn: Arsenal geeft het gewoon weg. Ik had hier echt niet meer op gerekend. Dit kan een fantastisch slot worden. Het nieuws kwam vandaag uit Bovenkerk en niet van onze wedstrijd.”

08052016 Meteoor AGB foto John Beckman 4

Van De Meteoor had AGB helemaal niets te duchten. De ploeg van Gerrie Breugem moet nog uitkijken dat het zelfs niet rechtstreeks degradeert. Al lijkt de nacompetitie het meest denkbare scenario voor De Meteoor, maar zeker is dat allerminst.

AGB kwam na een half uur spelen op voorsprong door een doelpunt van Rasim Yalcin (0-1) en binnen het uur was de wedstrijd gespeeld. Sergio Comvalius en Nessie Imac zorgden na rust voor de 0-3 eindstand.

08052016 Meteoor AGB foto John Beckman 7

Cebar: “ Toen we te horen kregen dat RODA tien minuten voor tijd gelijk had gemaakt tegen Arsenal werden mijn spelers helemaal gek. We moeten het nu zelf afmaken volgende week tegen IVV, maar makkelijk zal dat zeker niet worden want voor hun staat er ook nog heel wat op het spel. Zij kunnen de nacompetitie namelijk nog ontlopen.”

08052016 Meteoor AGB foto John Beckman 8

AGB speelt zondag dus thuis tegen IVV en Arsenal ontvangt Fortius dat al veilig is. Cebar: “ De druk mag er nu ook op bij ons. Er kan iets gaan gebeuren wat we niet meer verwacht hadden. Het moet een groot feest worden zondag. Het is heel spannend gezien alle belangen. De kaarten zijn nog niet geschud.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!