AGB pakt met man minder drie belangrijke punten in Hoofddorp

AGB heeft de gevarenzone van de zondag eerste klasse A verlaten. De ploeg van Imdat Ilguy boog in Hoofddorp een 1-0 achterstand om in een 1-2 zege. Terwijl de Amsterdammers weer in de middenmoot staan, worden de zorgen voor Hoofddorp groter.

De thuisploeg begon nog sterk aan de wedstrijd. In de tweede minuut ging een kopbal van Sven Wierda rakelings over. Halverwege de eerste helft zag Hoofddorp doelman Jan Ziere geblesseerd afhaken, na een eerdere aanvaring met Bakary Jobe. Marvin Blommendaal nam zijn plek onder de lat over.

Na de rust werd de score geopend door Hoofddorp. Een goede hoekschop van Mohammed Chih werd door Nicky Witschge binnen gekopt: 1-0. Echt lang kon de thuisploeg hier niet van genieten, want zo’n tien minuten later was de stand weer gelijk. Hursut Meric kwam met een prachtige technische actie langs zijn directe tegenstander en bediende Nabil Haddouzi voor de 1-1. Meric moest twintig minuten voor tijd echter vroegtijdig het veld verlaten, omdat de scheidsrechter hem zijn tweede gele kaart gaf voor een vermeende schwalbe.

Met een man meer leek Hoofddorp de beste papieren te hebben om de wedstrijd naar zich toe te trekken en zette meer aan. Toch kwam AGB ondanks het ondertal aan de leiding. Uit een vrije trap kopte Ercüment Satar raak: 1-2. De thuisploeg zette alles op alles om een late gelijkmaker te forceren, maar de Amsterdammers hielden de defensie op slot.

Met de overwinning doet AGB goede zaken. De ploeg van Imdat Ilguy is naar de negende plek gestegen. Hoofddorp staat twaalfde. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.