AGB rekent na mindere reeks zonder problemen af met Quick 1890

Het was vooral een ‘lekker gevoel’ bij AGB. Na vier wedstrijden op rij zonder overwinning, waardoor de riante voorsprong in de zondag tweede klasse B als sneeuw voor de zon leek te verdwijnen, boekte de koploper eindelijk weer eens een driepunter. Tegen laagvlieger Quick 1890 maakte de ploeg van Senel Cebar geen fout (3-0) en profiteerde het bovendien van puntverlies van concurrenten Hoofddorp en Hooglanderveen.

“Deze overwinning is erg belangrijk. Nog vier wedstrijden te gaan, zes punten voorsprong. Dit mogen we niet meer weggeven”, zei Cebar na afloop. Een smetje op de feestvreugde was de rode kaart voor Mitchell de Vries. Na 25 minuten deelde Quick-aanvaller Safa Agyazi een slaande beweging uit aan de verdediging. Volgens scheidsrechter Jans zou De Vries hem een knietje hebben gegeven, terwijl De Vries na afloop aangaf dat een teamgenoot dit deed. Toch konden beide spelers met rood vertrekken, waarna Agyazi door het lint ging. De scheidsrechter besloot de wedstrijd zelfs even stil te geven, maar na een kleine pauze van vijf minuten gingen beide ploegen weer verder.

Tot dat moment dicteerde AGB de wedstrijd. De meeste dreiging bij de Amsterdammers kwam de hele wedstrijd van Sergio Comvalius. Eerst zag hij zijn schot door Paul Richard van de lijn worden gehaald, vervolgens slaagden Lesley van Dams (kopbal voorlangs) en Omar el Aamrani (te weinig kracht) er niet in om op aangeven van Comvalius de score te openen. Dat lukte Nessie Imac na een half uur wel. Bij een voorzet van Comvalius werd Van Dams door Coen Kisner naar de grond getrokken, Imac schoot de toegekende strafschop feilloos raak: 1-0.

Ook in de tweede helft waren de Amsterdammers de bovenliggende partij. Doelman Justin Bohus wist eerst nog met een uiterste krachtsinspanning de 2-0 te voorkomen door een van richting veranderd schot van Mineo Berrenstein uit de benedenhoek te tikken, maar was tien minuten na de rust wel verslagen. Een voorzet van Comvalius bleef liggen in de doelmond en El Aamrani was er op tijd bij om hard de 2-0 binnen te schieten.

Even later gooide El Aamrani met zijn tweede van de middag de wedstrijd definitief in het slot. Na een strakke steekbal van Kevin Coenraad kon de spits alleen op doelman Bohus afgaan en maakte geen fout: 3-0. Aan de andere kant kwam Quick 1890 niet verder dan een paar pogingen van Harrie Kersten van afstand die geen gevaar vormden voor AGB-doelman Mitchel Vincken. Ondanks de eenvoudige overwinning was Cebar niet helemaal tevreden. “Ook na de 3-0 was het te onrustig bij ons. Misschien door onszelf, de scheidsrechter die het wel heel kort hield en we ons daardoor onnodig kaarten kregen. Het is lekker dat we nu even bij kunnen komen van een mindere periode. Dit geeft ons wat meer lucht.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.