Home / Algemeen / AGB rekent pas na rust af met Hercules Zaandam

AGB rekent pas na rust af met Hercules Zaandam

Een overtuigende tweede helft heeft ervoor gezorgd dat AGB de koppositie in de zondag derde klasse C behoudt. Trainer Senel Cebar moest zijn ploeg nog even op scherp zetten halverwege tegen Hercules Zaandam, maar na de rust kenden de Amsterdammers weinig problemen met de laagvlieger: 1-4.

De matige eerste helft wilde Cebar eigenlijk zo snel mogelijk vergeten. “Het tempo lag erg laag, van beide kanten. In de rust hebben we een paar afspraken gemaakt dat het echt beter zou moeten als we nog in de titelrace zouden willen blijven. Gelukkig hebben we ons daar aan gehouden, want we speelden Hercules Zaandam weg.”

IMG_1450

Al binnen een paar minuten werd de ban gebroken door Nessie Imac. De middenvelder mocht vanaf elf meter aanleggen en zorgde met de benutte strafschop voor de openingstreffer. AGB drukte door en had twintig minuten later de voorsprong uitgebreid naar 0-3 door doelpunten van Anass Benhammouche en Lesley van Dams. “Die 0-3 was de mooiste van de middag. Van zo’n achttien meter schoot Lesley de bal over de keeper, die op het verkeerde been stond. Met dat doelpunt was de wedstrijd wel gespeeld.”

AGB liet de teugels een beetje vieren en zag Hercules Zaandam van onoplettendheid in de Amsterdamse defensie profiteren. De eretreffer van Maslun Cetin bracht de Amsterdammers echter niet in de problemen, want tien minuten voor tijd werd de voorsprong door Imac weer hersteld naar drie doelpunten. Het bleef uiteindelijk ook bij die 1-4.

IMG_1425

“Het was een overtuigende tweede helft van ons. Ik zag dat Diemen en OSV allebei gelijk hebben gespeeld, dus die zullen nu denk ik wel afhaken. Het zal gaan tussen ons en Arsenal. Nog vijf wedstrijden, te beginnen bij DSOV-uit volgende week. Een interessante wedstrijd voor ons, maar dan moeten we dit wel vanaf de eerste minuut kunnen brengen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Foto’s Peter Seijmour

Send this to a friend