Home / Algemeen / AGB schakelt Pancratius uit als concurrent

AGB schakelt Pancratius uit als concurrent

In Badhoevedorp heeft AGB een goede stap richting het kampioenschap in de zondag tweede klasse B gezet. De ploeg van Senel Cebar was met 0-3 te sterk voor achtervolger Pancratius en gaat daarmee de laatste drie wedstrijden in met een voorsprong van zes punten.

Twee vroege treffers, eentje in de eerste en één in de tweede helft, maakten het verschil voor de Amsterdammers. Al snel opende Omar El Aamrani, vorig seizoen nog actief in het shirt van Pancratius, op aangeven van Sergio Comvalius de score. “Het was lekker om de wedstrijd met een voorsprong te beginnen, dat gaf ons wel een zetje in de goede richting”, zei Cebar. “Over de hele wedstrijd gezien zijn wij niet echt in de problemen gekomen. Wij waren het vaakst aan de bal en Pancratius kon alleen uit dode spelmomenten voor gevaar zorgen.”

Vlak na de rust verdubbelde Gary Bouwmeester de voorsprong voor AGB. Na een scrimmage was de aanvaller er op tijd bij om raak te schietren: 0-2. Pancratius zocht vervolgens meer de aanval om een aansluitingstreffer te forceren, maar kwam niet verder dan een flipperkastsituatie waarbij AGB-doelman Mitchel Vincken handelend optrad.

Een kwartier voor tijd gooide Ferdi Yalcin het duel definitief in het slot. Hij schoot een vrije trap van zo’n twintig meter onhoudbaar in de rechterhoek. “Een specialist, dat doet hij een paar keer per seizoen”, glimlachte Cebar. “Na de 2-0 had ik al het gevoel dat de wedstrijd gespeeld was. We hebben het goed gedaan. Met 0-3 bij Pancratius winnen is toch knap. Zij zijn nu uitgeschakeld.”

Met zes punten voorsprong en nog drie wedstrijden te gaan, mag AGB dit eigenlijk niet meer weggeven. Volgende week komt middenmoter SCH’44 op bezoek, maar zal er ook met een schuin oog gekeken worden naar Hoofddorp-Pancratius. Cebar: “Toch moeten wij eerst zien te winnen van SCH’44. Daarna zien we wel of het al beslist is.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Foto’s: Hans van Dijk