Foto Koos van der Leest: Senel Cebar tijdens de wedstrijd tegen RODA'23 vorig seizoen

AGB slaat vlak voor rust genadeloos toe tegen KDO

In de zondag derde klasse C heeft AGB drie punten overgehouden aan het duel met KDO. Op Sportpark de Kwakel won de ploeg van Senel Cebar met 0-2. Beide treffers vielen op slag van rust.

De harde wind maakte voetballen voor beide ploegen erg lastig. KDO dat in de eerste helft de wind vol tegen had kwam nauwelijk naar voren terwijl ook de ploeg van Cebar zich nauwelijks raad wist met de wind. Toch was het KDO dat na ruim twintig minuten spelen de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Na een goede combinatie tussen Mathijs van Rijn en Joeri Stange werd Maurice Bartels bereikt die in kansrijke positie ongelukkig was in de afronding.

KDO gaf in de eerste helft weinig kansen weg en kon AGB prima tegenstand bieden. Toch was het AGB dat in de 43ste minuut de leiding in de wedstrijd nam. Na een korte corner van AGB werd de bal hoog ingedraaid. Doelman Peter Onderwater verkeek zich enigszins op de bal en kon de bal ternauwernood op de lat tikken. In de rebound bleek Anass Benhammouch het meest attent en bracht daarmee zijn club vlak voor rust op voorsprong. De malaise voor KDO werd voor rust zelfs nog erger toen een afstandsschot van Cihan Kambur onhoudbaar in de linkerbovenhoek verdween.

In het tweede bedrijf van de wedstrijd met man en macht op zoek naar de aansluitingstreffer. Toen dit na een kwartier spelen nog niet in een doelpunt had geresulteerd, besloot Raymond de Jonge in te grijpen en aanvallender te gaan spelen. KDO deed er vervolgens alles aan om gevaar te stichten, maar alle pogingen kregen niet het gewenste resultaat.

Terwijl AGB in de tweede helft nauwelijks kansen kreeg, was het Rick Kruit die namens KDO voor het meeste gevaar stichtte. Eerst werd zijn schot ternauwernood over de goal heen getikt en vijf minuten voor tijd besloot hij de bal in kans rijke positie af te geven, waarna een verdediger van AGB de bal kon wegwerken. Daarna kregen beide ploegen geen kansen meer en was het een efficiënt AGB dat voor rust de zege veilig stelde.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Verslag: Paul Hogerwerf
Foto: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)