Home / Algemeen / AGB sluit lastig duel bij DSOV winnend af

AGB sluit lastig duel bij DSOV winnend af

De strijd om het kampioenschap in de zondag derde klasse C nadert zijn ontknoping. Net als Arsenal (1-3 bij Diemen) wist AGB te winnen. De ploeg van Senel Cebar was met 0-2 te sterk voor DSOV, waardoor beide ploegen nog altijd op gelijke hoogte aan kop staan.

“Er zat een hoop spanning op de wedstrijd”, zegt Cebar. “DSOV stond bovenaan in de derde periode en wij zijn de koploper. Dan wil je allebei winnen en kan je je geen misstap veroorloven. Dat was ook wel terug te zien in de wedstrijd. Het was erg lastig en ging gelijk op.”

De eerste helft was in veldoverwicht voor de thuisploeg. AGB ontsnapte zelfs toen een bal op de lat belandde, maar gescoord werd er niet in de eerste 45 minuten. De grootste kans aan het begin van de tweede helft werd ook door DSOV gemist, waar AGB nog geen minuut later van profiteerde. Cihan Kambur kwam aan de linkerkant door en schoot diagonaal de openingstreffer tegen de touwen: 0-1.

“Toen begonnen we pas met voetballen. DSOV moest natuurlijk komen en dat gaf ons meer ruimte.” Het was uiteindelijk Nessie Imac die de wedstrijd in het slot gooide. Een vrije trap van zo’n twintig meter van de middenvelder ging stijf de kruising in.

AGB deelt nog steeds de koppositie met Arsenal. Die ploeg was met 1-3 te sterk voor Diemen, de volgende tegenstander van AGB. “Dat zal ook weer een lastige wedstrijd worden. Bij hun verloren we nog, dus we hebben wat goed te maken. Er zijn nog vier wedstrijden te gaan en ik denk dat het in die weken beslist zal worden wie kampioen wordt. Een van de twee zal aan de druk bezwijken. Ik hoop natuurlijk dat wij aan het langste eind zullen trekken.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Archieffoto boven: Jos Spitteler

Send this to a friend