AGB sluit seizoen tegen Zaanlandia af met puntenrecord

AGB heeft haar eigen puntenrecord in de zondag eerste klasse A verbeterd. Na de 29 punten in het debuutseizoen eindigde de ploeg van Imdat Ilguy door een overtuigende 5-0 overwinning op Zaanlandia op 35 punten, waarvan het er wel drie moest inleveren.

Na de ontluisterende nederlaag in Hillegom (4-0) hoopte Ilguy dat zijn AGB het seizoen toch op een goede manier kon afsluiten. “Dat was het ene uiterste, dit het andere. De jongens hebben mij echt verrast en weer bewezen dat wanneer ze alles voor elkaar willen doen, we van iedereen kunnen winnen”, loofde de oefenmeester. “Met deze selectie hebben we het dit seizoen heel goed gedaan.”

In een wedstrijd waarin niets meer op het spel stond hadden de Amsterdammers weinig te duchten van Zaanlandia. Bakary Jobe strafte een keepersfout af met de 1-0 en Hursut Meric tekende met een knal in de kruising voor de 2-0 ruststand. “Hij had het weer op zijn heupen”, zei Ilguy over de routinier die na de theepauze ook de 3-0 voor zijn rekening nam. Uiteindelijk liep de thuisploeg door goals van Jobe (zijn tweede) en Ferdi Yalcin uit naar een 5-0 overwinning.

AGB heeft het seizoen afgesloten op een negende plek, één positie hoger dan vorig jaar. Na de zomer begint de ploeg van Imdat Ilguy, die afgelopen week zijn contract verlengde, aan het derde opeenvolgende jaar in de zondag eerste klasse A. Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand.

Foto’s Harry Kho

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB