AGB spreekt in Turkije kampioensaspiraties uit

Met een voorsprong van negen punten in de zondag tweede klasse B kon AGB extra genieten van een vierdaags trainingskamp in Antalya. Het uitje naar Turkije werd puur aangegrepen voor teambuilding in aanloop naar de – voor de Amsterdamse promovendus – belangrijke tweede seizoenshelft.

“Het leek meer op een jongenskamp”, lacht trainer Senel Cebar. “Het was echt ons doel om aan teambuilding te werken. Dat doen we altijd: vorig jaar (Roermond) en daarvoor (Duitsland) ook. Daarin zijn we ook geslaagd. We hebben heel veel met elkaar gelachen en de spelers zijn nog dichter naar elkaar toegegroeid. Wij zijn al een hecht collectief, dat is hierdoor alleen maar versterkt.”

Cebar koos er bewust voor om niet te voetballen in de Turkse badplaats. “Ik denk niet dat je er beter of slechter van wordt door te trainen of te spelen in het buitenland. Daarvoor hebben we de basis al gelegd.” Zo stond voor AGB op dinsdag 3 januari de eerste training van 2017 op het programma. Komende week oefenen de Amsterdammers tegen zaterdag derdeklasser Arsenal (donderdag) en zondag derdeklasser VVA/Spartaan (zondag). “Dan komen we weer een beetje in het ritme voordat de competitie begint tegen NVC (29 januari, red.).”

AGB is halverwege het seizoen de verrassende koploper. Ook daar is op het trainingskamp over gesproken. “We hebben natuurlijk een fantastische eerste seizoenshelft achter de rug. Negen punten voorsprong is niet zomaar iets. Er breken belangrijke tijden voor ons aan en daar hebben we het ook over gehad tijdens het trainingskamp. Wij hebben duidelijk gemaakt kampioensaspiraties te hebben. Daar willen we nu helemaal voor gaan.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)