AGB stelt Imdat Ilguy (Sparta Nijkerk) aan als opvolger van Senel Cebar

Zondag eersteklasser AGB heeft Imdat Ilguy aangesteld als nieuwe trainer voor komend seizoen. Ilguy is momenteel trainer van Hoofdklasser Sparta Nijkerk en volgt in Amsterdam de vertrekkende Senel Cebar op.

“AGB is een mooie club die aan het groeien is. Toen mij werd verteld hoe de club in elkaar steekt, was ik positief verrast”, zegt Ilguy. “Ik denk dat ik hier prima pas en dat het mij gaat lukken om mijn steentje bij te dragen. Met de ervaring die ik heb kan ik de selectie verder helpen te groeien. De enige eis die ik had, was dat ik een nieuwe club wilde die minimaal in de eerste klasse uitkomt. Ik ga er vanuit dat de club daarin blijft.”

“Met oog op onze visie en toekomstplannen zijn wij op zoek geweest naar een passende en geschikte hoofdtrainer. Na gesprekken met verschillende kandidaten is besloten dat Ilguy hier het beste bij past”, zegt voorzitter Orhan Aslan op de website van de club.

Volgens Ilguy werd zijn naam al vanaf het begin van het seizoen genoemd bij zijn nieuwe club. “Ook zou ik al een contract hebben getekend, maar daar was absoluut geen sprake van. Pas toen duidelijk werd dat de huidige trainer besloot te stoppen, ben ik benaderd. De gesprekken met de club gingen goed en ik kreeg een duidelijk beeld van de club.”

De oefenmeester heeft sinds november de leiding bij Sparta Nijkerk, middenmoter van de zaterdag Hoofdklasse B. Daar tekende hij een contract tot het einde van het seizoen. Eerder leidde de oefenmeester OFC van de derde klasse naar de Derde divisie en was hij tussendoor een korte periode actief bij Zeeburgia.

De laatste twee jaar wist AGB van de derde klasse naar de eerste klasse te promoveren. De oefenmeester heeft zijn doelen met AGB al op een rijtje gezet. “Mijn doel is van AGB een stabiele eersteklasser te maken. Voor mij is het nu het belangrijkst om de club te helpen in de organisatie, bijvoorbeeld een club ontvangen als ze bij ons op bezoek komen. Ik denk dat ik kan vertellen hoe de club dat moet gaan aanpakken. Uiteindelijk heeft AGB uitgesproken om op de lange termijn naar de hoofdklasse te willen promoveren. Daar zullen nog wel wat dingen voor moeten worden gedaan.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)