Home / Algemeen / Imdat Ilguy (Sparta Nijkerk) terug op het veld: “Heb het na OFC gemist”

Imdat Ilguy (Sparta Nijkerk) terug op het veld: “Heb het na OFC gemist”

Imdat Ilguy dook twee maanden geleden plots op als nieuwe hoofdtrainer van Sparta Nijkerk. De voormalig oefenmeester van OFC en Zeeburgia volgde bij de zaterdag Hoofdklasser de ontslagen Marco Roelofsen op en tekende een contract tot het einde van het seizoen. Tijdens het trainingskamp in Spanje sprak hij over zijn doel: de derde periodetitel in de wacht slepen.

Voor velen is het even wennen; de enthousiaste en aanvallend ingestelde Ilguy bij een ploeg die de laatste jaren voornamelijk succesvol was met countervoetbal. Daar moest iedereen zich dus ook op instellen bij zijn komst. “Ik heb twee wedstrijden gezien en op basis daarvan heb ik gezegd: hier kan ik wel iets mee. Anders had ik het niet gedaan. Bij mijn komst trof ik heel veel geblesseerde spelers aan, dat viel erg tegen. Maar het is een kwalitatief goede selectie, goed genoeg om straks iets van te maken. Op zo’n trainingskamp werken we daarvoor ook aan de teambuilding en de visie.”

Uit zijn eerste drie wedstrijden pakte hij vier punten met de huidige nummer dertien van de zaterdag Hoofdklasse B, waarvan een zege op Ajax bij zijn debuut. Twee maanden verder heeft Ilguy het goed naar zijn zin. “Ik werk met een leuke groep, een ambitieuze vereniging, dus het bevalt mij zeker. Alles is op en top geregeld, ik hoef eigenlijk alleen maar aan het voetbal te denken.”

Die prestaties zijn immers ook waar het om gaat. Hoewel de club nog op een nacompetitieplek staat, steekt Ilguy zijn doelen niet onder stoelen of banken. “Ik wil de derde periode pakken. De tweede periode duurt nog zes wedstrijden, tot die tijd kunnen we aan de speelwijze werken om in de derde periode goed voor de dag te komen. Er komen ook een aantal goede spelers terug een blessure en straks als iedereen conditioneel fit is, kan ik het spelletje spelen dat ik wil spelen. En dat gaat ook lukken.”

Tijdens zijn gesprekken met de technische commissie werd de oefenmeester al verteld dat hij alleen aangesteld zou worden tot het einde van het seizoen. In de tussentijd werd Eric Speelziek (Hercules) gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen. “Dat wist ik, het werd aan mij gevraagd en ik vond het goed. Ik wilde graag weer op het veld staan. Voor mijn eigen toekomst kijk ik wel wat er op mijn pad komt. Ik ga zeker weten op zoek naar iets nieuws, want ik wil op het veld blijven staan. Na OFC heb ik het een aantal maanden gemist. Dat wil ik niet nog een keer meemaken.”