Pakt AGB zondag al de eerste periodetitel? Foto: Jeroen de Kock

AGB terug in titelrace: ploeg boekt eerste overwinning van 2015

Lesley van Dams bracht zondagmiddag zijn ploeg in extase. De speler van AGB schoot vijf minuten voor tijd raak vanaf de penaltystip. Met die treffer bezorgde hij KDO, dat nog zicht had op de tweede periodetitel, een kater. “Het was een knotsgek duel, maar ik ben heel blij met de eerste punten van 2015”, vertelde AGB-coach Senal Cebar. Door de zege komt AGB in punten gelijk met koploper ZGSO/WMS dat wel drie wedstrijden minder gespeeld heeft.

Twee eigen doelpunten en een penalty in de slotfase. Het duel op Sportpark Ookmeer was beslist niet saai. Lesley van Dams opende na vijftien minuten de score. De aanvaller onderschepte de bal en verschalkte de doelman. “De linksback van de tegenpartij wilde de bal terugspelen op de keeper, maar hij hield geen rekening met onze spits”, aldus Cebar.

AGB - KDO 15 maart 2015 (1)

De voorsprong was terecht, want de ploeg van Cebar had vrijwel het gehele duel een veldoverwicht. “Na het eerste doelpunt kregen wij mogelijkheden om de score verder op te voeren, maar we verzuimden het om voor de theepauze afstand te nemen.”

Op slag van rust viel op uiterst knullige wijze de gelijkmaker. Rigi Graanoogst probeerde de bal keihard weg te werken, maar hij schoot in eigen doel. “Hij maakte een geweldige goal”, vervolgde Cebar met een lach. De oefenmeester zag KDO twintig minuten voor tijd op voorsprong komen. Rich Kruit tekende uit de counter voor de derde treffer van de middag. “Bij de 1-2 werd de bal keihard naar voren geschoten. Het doelpunt was exemplarisch voor het spel van KDO, dat voornamelijk gevaarlijk werd uit corners.”

AGB - KDO 15 maart 2015 (2)

Vrijwel direct na 1-2 kwam AGB langszij. Via KDO’er Michael Meijer verdween de bal in het doel. “Het was een hele goedkope gelijkmaker. Doordat een een schot van richting werd veranderd was de keeper van KDO kansloos.” Van Dams bezorgde zijn ploeg vijf minuten voor tijd de verdiende zege. Hij mocht aanleggen vanaf elf meter, nadat een ploeggenoot op onreglementaire wijze was afgestopt. “Heerlijk om weer eens te winnen! Dat hadden we echt nodig. Door de overwinning doen we weer volop mee.”

Door de zege van AGB blijft het razend spannend in de derde klasse C, maar liefst vier ploegen hebben 35 punten, waaronder de formatie van Cebar. ZGSO/WMS is op basis van het doelsaldo de koploper. VVA/Spartaan, dat niet in actie kwam, legde beslag op de tweede periodetitel.

Verslag Wesley Verboom
Foto’s Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)