Home / Algemeen / AGB thuis afgestraft door effectief Zwanenburg

AGB thuis afgestraft door effectief Zwanenburg

Zwanenburg kwam op bezoek bij AGB en won ruim. Het werd uiteindelijk 1-4, een verdiende maar ietwat geflatteerde uitslag. Met wat minder pech had AGB in de slotfase nog wat terug kunnen doen maar zelfs dan zouden de slordigheden eerder in de wedstrijd AGB de das om hebben gedaan.

De eerste helft was duidelijk voor Zwanenburg. AGB wist geen goed lopende aanval te creëren en kon slechts sporadisch Muhammet Kocak bereiken die voor het enige gevaar van AGB zorgde. Zwanenburg speelde heel wat sterker, een aantal goede kansen werden gemist maar het betere spel werd beloont met een treffer in de twintigste minuut. Een vrije trap vanaf de rand van de zestien liet keeper Berkan Tikici kansloos waardoor de eerste helft in 0-1 eindigt.

_DSC3058

AGB lijkt zich te willen herpakken in de tweede helft en begint met goede moed. Het duurt echter niet lang voordat de bal alweer in het AGB doel ligt. Rick van Veen is de doelpuntenmaker en die twee doelpunten voorsprong geven Zwanenburg vertrouwen. Ze gaan hard op zoek naar de 3-0 maar met kunst en vliegwerk houd AGB de marge beperkt.

In die strijd tegen de 0-3 moet AGB erg diep gaan, zo diep zelfs dat Erdal Tunc tegen een rode kaart aanloopt als hij een doorgebroken speler vasthoudt terwijl de keeper wellicht ook wel die bal had kunnen pakken. Met tien man gaat AGB dus verder en lijkt het helemaal hopeloos. Ware het niet dar Bares Irmak – Serin nog een cadeautje gepland had. De kleine nummer tien had al een paar keer laten zien leuk te kunnen voetballen en zo’n tien minuten na de rode kaart van Tunc schiet hij de bal wonderschoon in de kruising en sluit AGB zowaar weer aan.

_DSC3084

Het is echter valse hoop wat deze treffer oplevert. Tim Hollander gaat enkele minuten later op keeper Tikici af en schiet in eerste instantie nog tegen hem aan maar de bal valt perfect terug op Hollander die nu de bal in het lege doel kan tikken en zo weer de voorsprong verruimt. AGB is even de draad kwijt en voor ze het weten profiteert Rick van Veen daarvan en scoort de 1-4 waardoor de pot op slot zit.

_DSC3073

AGB blijft strijden tot de laatste minuut en krijgt nog een paar beste kansen. Lesley van Dams schiet tot tweemaal toe op de paal en Zwanenburg keeper Remco van Schagen houdt de bal een paar keer knap uit de goal. Dit slotoffensief komt echter veel te laat en het kwaad is al geschiet. Zwanenburg wint ruim met 1-4.

Verslag: Daan de Graaf

Foto’s: Jeroen de Kock