AGB kan titel bijna niet meer ontgaan na winst op DSOV

In de zondag tweede klasse B heeft AGB geen fout gemaakt op bezoek bij DSOV: 1-4. De ploeg van Senel Cebar is na vandaag weer een stap dichterbij de titel want Abcoude ging op eigen veld onderuit tegen Hoofddorp. AGB heeft nu een voorsprong van negen punten op Abcoude en Pancratius. In de komende weken kan deze voorsprong verder uitgebouwd gaan worden.

Het duurde wel even voordat AGB bij de les was. “We beginnen niet scherp aan de wedstrijd en komen terecht op achterstand”, aldus Senel Cebar. “We lieten DSOV te makkelijk voetballen.” Stijn van der Kleij profiteerde na een kwartier van een fout in de opbouw bij AGB. Doelman Mitchel Vinken speelde Erdal Tunc in die vervolgens de bal verloor aan Van der Kleij: 1-0. “Het was beter geweest als Mitchel op dat moment had gekozen voor de lange bal”, zegt Cebar.

Na deze treffer kwam AGB langzaamaan beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in de gelijkmaker van Nessie Imac. De middenvelder werkte de bal achter het standbeen binnen na een voorzet van Sergio Comvalius. “Dit was de impuls die we nodig hadden. In de rust hebben we elkaar aangesproken en gezegd dat er een tandje bij moest.” De woorden van de coach misten hun uitwerking niet. Het duurde niet lang voordat AGB de voorsprong te pakken had. Een voorzet van Comvalius viel dit keer op het hoofd van Lesley van Dams.

Cebar zag zijn elftal niet meer in de problemen komen in de tweede helft. In de slotfase liep AGB nog verder uit. Een corner van Comvalius werd in het eigen doel gewerkt door een speler van DSOV. Comvalius zou zelf ook nog een doelpuntje meepikken. De aanvaller pikte een rebound op, kapte zijn tegenstander en vervolgens deponeerde hij de bal in de kruising: 1-4. “Hij speelde niet zijn beste wedstrijd, maar was wel bij alle doelpunten betrokken.”

AGB is na vandaag ook nagenoeg verzekerd van de tweede periode. Het heeft volgende week aan één punt genoeg tegen NVC. Daarna is FC Abcoude de tegenstander. Als AGB deze inhaalwedstrijden wint dan kan de champagne alvast koud worden gezet. “We spelen ook nog eens op eigen veld waar we doorgaans erg sterk zijn. Wat het kampioenschap betreft wil ik nog voorzichtig zijn met uitspraken. We willen deze zegereeks zo lang mogelijk staande houden. We focussen ons nu op de eerstvolgende wedstrijd. Aan de mij de taak om de boel scherp te houden.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse D.

Archieffoto boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)