AGB verliest koppositie na gelijkspel tegen Hoofddorp

In de zondag tweede klasse B is AGB er niet geslaagd om de eerste periode in de wacht te slepen. Het speelde thuis met 1-1 tegen Hoofddorp en zag concurrent bij SCH ’44 op bezoek bij United/DAVO met 1-2 winnen. De ploeg van Senel Cebar staat nu derde met twee punten achter koplopers SCH ’44 en Pancratius.

De thuisploeg was onherkenbaar in de eerste helft. Er waren veel slechte passes en Hoofddorp had de betere kansen. Cebar zag het ook. “Het was inspiratieloos. Ik weet niet hoe dat kwam. Misschien was het de druk. We hoorden op een gegeven moment wel dat SCH ’44 achterstond, dus zou kunnen dat dat mee speelde.”

Een afgekeurde goal van Nessie Imac in de beginfase was bijna het enige wapenfeit van AGB in de eerste helft. Slechte passing leidde het gevaar in voor de bezoekers, maar aanvaller Revelinio Vermeer wist twee kansen in het eerste kwartier niet te verzilveren. Trainer Jimmy Simons was tevreden met het spel van zijn ploeg. “Zeker als je ziet waar we vandaan komen. (Hoofddorp verloor drie van de eerste vijf wedstrijden, red.) We misten toen vijf spelers. Gelukkig zijn belangrijke spelers als Jeffrey Mols, Ibrahim Akkabi en Ivar Lammers weer terug en dan zie je gelijk dat we beter gaan spelen.”

20161030 AGB Hoofddorp Mario Wormhoudt

Na een halfuur spelen kregen de gastheren de grootste kans in de eerste helft. Sergio Comvalius brak door op links en had een prachtige crosspass op Omar el Aamrani, maar de lob van laatstgenoemde ging een paar meter naast. Een paar minuten later was het raak aan de andere kant. Dezelfde El Aamrani leed balverlies op het middenveld, waarna Hoofddorp snel omschakelde. Revelinio Vermeer kwam met een mooie individuele actie vanaf rechts naar binnen schoot de bal hard in het dak van het doel. De 0-1 ruststand kon moeilijk onverdiend genoemd worden.

Een minuut na rust had Mahir Ünver al meteen de 0-2 op zijn schoen. Maar zijn inzet werd gered door AGB-keeper Mitchel Vincken. Hierna was het AGB dat de klok sloeg. Lesley van Dams (scrimmage) en Sergio Comvalius (kwam een teenlengte tekort) lukten het niet om de gelijkmaker te maken. Na een ruim een kwartier in de tweede helft kwam dan toch de logische gelijkmaker. Een diepe bal van Mitchell de Vries schoot door en Omar el Aamrani kon met een fraaie omhaal raak schieten.

Foto Mario Wormhoudt | Omar el Aamrani scoort met een omhaal de gelijkmaker voor AGB.

AGB kreeg hierna nog kansen op de winnende treffer via Imac (vrije trap) opnieuw Van Dams. Maar de overtuiging miste bij de ploeg van Senel Cebar. Ondertussen was het ook duidelijk dat SCH ’44 toch had gewonnen, dus de eerste periode was vergeven. De bezoekers hadden de gastheren nog helemaal in rouw kunnen dompelen als invaller Jasmin Ramic twee dotten van kansen had benut. Maar dat deed hij niet en zo eindigde het felle, maar aantrekkelijke duel in 1-1.

Hoofddorp haalde een punt tegen de aftredend koploper, maar trainer Simons vond dat zijn ploeg meer verdiende. “We hadden moeten winnen gezien de kansenverhouding. AGB was in het begin van de eerste helft en het begin van de tweede helft sterker, maar daarna kwamen we steeds goed terug en krijgen we goede kansen. Maar we moeten ‘m wel prikken.”

Cebar vond het gelijkspel wel verdiend. “Een helftje voor hun en een helftje voor ons. Dus ik kan wel met 1-1 leven. Het zou wel extra zuur zijn geweest als SCH ’44 ook niet had gewonnen en Pancratius er als derde met de periode vandoor was gegaan. Dat is gelukkig niet gebeurd.”

Kijk hier voor de andere uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Verslag: Koen Vanhellemont
Foto’s: Mario Wormhoudt