Foto HAV | In Abcoude won AGB op 18 september met 2-3.

AGB verslaat Abcoude in vermakelijke wedstrijd

AGB heeft na drie wedstrijden nog altijd geen puntverlies geleden. In een aantrekkelijke wedstrijd won het met 2-3 in en tegen Abcoude. Daarmee leed de ploeg van Ton Bras het eerste puntverlies van de competitie. AGB gaat nu alleen met SCH 44 aan kop in de tweede klasse B.

Abcoude nam gelijk het initiatief aan het begin van de wedstrijd en drukte AGB terug op eigen helft. AGB loerde op de counter en creëerde op die manier ook de eerste kans van de wedstrijd. Omar El Aamrani bereikte Gary Bouwmeester op vijf meter van het doel. Zijn schot smoorde echter en kon van de lijn worden gehaald door Niek Remijn. Een paar minuten later was de eerste kans voor de thuisploeg. Een mooie aanval over meerdere schijven belandde uiteindelijk bij Martijn Groen die de bal voor open doel over schoot. “We moeten in het begin 1-0, 2-0 maken, maar dat verzuimen we”, zag Abcoude-trainer Ton Bras.

20160918 Abcoude - AGB Martijn Groen mist voor open doel
Martijn Groen mist voor open doel bij een 0-0 stand.

Dat kwam Abcoude duur te staan, want uit het niets kwam AGB na een halfuur op 0-1. Sergio Comvalius was op rechts Terence Koswal te slim af, waarna hij simpel het strafschopgebied in kon lopen. Hij vond Omar El Aamrani die de bal hoog in het doel plaatste. De treffer leek bevrijdend te werken voor de ploeg van Senel Cebar. AGB kroop wat meer uit z’n schulp. Vooral Comvalius werd veelvuldig gezocht op rechts. Toch viel de treffer aan de andere kant. Een diepe bal van Remijn werd niet goed beoordeeld door de AGB-defensie, waardoor Ismael Markelo alleen op keeper Mitchell Vincken af kon: 1-1. Dit was tevens de ruststand.

img_2233

Na rust was het wedstrijdbeeld omgekeerd. AGB kreeg de kansen en Abcoude kwam er moeilijker uit. Tien minuten na rust resulteerde dit in een voorsprong voor de bezoekers. Gary Bouwmeester werd neergehaald door Abcoude-keeper Jeffrey IJmker, na een mooie steekpass van El Aamrani. Nessie Imac faalde niet vanaf elf meter. De voorsprong van AGB was verdiend en het was wachten op de 1-3. Het duel leek twintig minuten voor tijd beslist toen Imac een vrije trap slim laag nam op El Aamrani, die simpel de 1-3 kon binnentikken.

Martijn Groen stuurt Mitchel Vincken de verkeerde kant op.

Hierna kreeg AGB meer kansen om de score uit te breiden, maar dat verzuimden de bezoekers. “Na de 1-3 maakten we het ons zelf moeilijk”, vond AGB-trainer Senel Cebar. “We kregen genoeg kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Na die 2-3 kan het natuurlijk nog alle kanten op.” De 2-3 van Abcoude viel tien minuten voor tijd uit een benutte strafschop van Martijn Groen. Abcoude ging op zoek naar de gelijkmaker. Het zat de thuisploeg niet mee, want in de slotfase moest Magdy Ibrahim het veld verlaten na zijn tweede gele kaart. Er waren nog schietkansen voor Martijn Groen en Menno Bosch, maar de grootste kans was voor Stefan Groen. Uit een voorzet van Jendro Halman werd zijn kopbal door Vincken tegen de paal getikt.

“Heb je onze keeper gezien? Ik telde ‘m al!”, glunderde Cebar achteraf. “Op basis van de kansen vond ik de overwinning verdiend.” Ondanks de vliegende start blijft Cebar met beide benen op de grond. “We gaan niet onze doelstelling wijzigen of zo. Dat blijft het linker rijtje.” Ook Bras vond de overwinning verdiend. “Op basis van de tweede helft is de overwinning van AGB verdiend. Wij hebben het toen niet goed gedaan. Zij scoren op de juiste momenten en wij doen dat niet. Op het laatste moment kunnen we alsnog een punt pakken.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Verslag: Koen Vanhellemont