AGB verslaat KDO in vermakelijk duel

AGB heeft ook de derde competitiewedstrijd gewonnen. In De Kwakel versloegen de Amsterdammers KDO met 2-3. Door dit resultaat is AGB nog zonder puntverlies en gaan zij samen met Roda 23 en ZSGOWMS aan de leiding in zondag 3C.

De wedstrijd begon met een foute beslissing van de leidsman. Een pass naar de voorwaartsen van AGB werd duidelijk ontvangen in buitenspelpositie. Ondanks het vlagsignaal van de grensrechter liet de arbiter de aanval doorgaan en kon Omar El Aamrani simpel doelman Peter Onderwater uitspelen. 0-1. Even was KDO uit het veld geslagen. De ploeg herstelde zich snel, werd sterker en drong AGB steeds meer achteruit. Sven Vlasman was dicht bij de gelijkmaker. Zijn schot ging schuin voor doel richting cornervlag, Joeri Stange pikte het leer halverwege op en knalde op het lichaam van doelman Ismali Bekmez. Drie minuten later werd Stange tegen de grond gewerkt door de goalie, Silverberg wees gedecideerd naar de stip. De elfmetertrap van Bart van Tol werd licht getoucheerd door Bekmez, niet genoeg om de 1-1 te voorkomen.

Een verkeerde inschatting van doelman Peter Onderwater en verdediger Eric Verbruggen bracht AGB in de 33e minuut wederom op voorsprong. De goalie van KDO plaatste de bal op korte afstand naar Verbruggen die direct onder druk werd gezet door twee AGB-ers en in de fout ging met zijn veel te zachte terugspeelbal. Bares Irmak onderschepte en voor de tweede maal kregen de Amsterdammers een cadeautje in de schoot geworpen. 1-2.

Op het biljartlaken, zo mooi heeft het hoofdveld er in De Kwakel nog nooit bijgelegen, pakte KDO na de pauze met de felle wind in de rug de goede draad weer op. De beloning kwam via Jim Klijn. Aan de linkerkant leverde de middenvelder uit een vrije trap een vlijmscherpe voorzet af. Zo scherp dat goalie Bekmez totaal werd verrast. De bal suisde pardoes over zijn hoofd in de rechterbovenhoek.

KDO-AGB 5

In de uiterst vermakelijke tweede helft leek de thuisclub de volle buit binnen te gaan halen. AGB werd klemgezet, kansen op de 3-2 kwamen er. Een harde kopbal van Verbruggen werd door Bekmez ternauwernood met de voet uit de linkerhoek gepareerd. En Stange zag zijn lage harde schuiver eveneens net niet veranderen in een score door goed ingrijpen van de goalie. Een van de weinig gevaarlijke aanvallen van AGB na rust veranderde alles in De Kwakel. Dribbelkoning en handenbindertje Bares Irmak werd in de 70e minuut aangespeeld in het strafschopgebied, draaide op onnavolgbare wijze met de bal gekleefd aan zijn schoen een paar keer om z’n as en haalde vervolgens wonderschoon uit. De bal zeilde schitterend buiten bereik van Onderwater in de rechterkruising. Hierna probeerde KDO van alles om wederom op gelijke hoogte te komen. Doordat het elftal van Raymond de Jong hier niet in slaagde eindigde het duel in een 2-3 zege voor AGB.

Foto’s Jaap Maars
Met dank aan Voetbal in Aalsmeer/Klaas Leegwater

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)