AGB verslikt zich in VVA/Spartaan

AGB lijkt de titel in de derde klasse C te kunnen vergeten. De bordeaux-blauwe formatie die lange tijd de ranglijst aanvoerde speelde vanmiddag gelijk tegen VVA/Spartaan (2-2) en zakt met nog één speelronde te gaan naar de tweede plaats omdat concurrent RKDES wel wist te winnen. VVA/Spartaan staat elfde, een plek die je aan het einde van het seizoen veroordeelt tot het spelen van nacompetitie tegen degradatie.

Beide teams wilden de winst en dat leverde een heerlijke partij op. VVA/Spartaan-spits Ohene Sekyere opende na een kwartier het bal met een mooie lob die op de paal belandde. Tien minuten later scoorde AGB de 1-0 nadat Osman Payas de bal veroverde, vervolgens doorliep naar de achterlijn en teruglegde op Cinan Kambur die de bal keurig in de hoek plaatste. Kort voor rust dachtten de bezoekers op 1-1 te komen maar AGB-doelman Yassine Khmila redde miraculeus op een kopbal van Jessey Tuffuor.

In de tweede helft zag doelman Khmila er niet goed uit. Waar hij eerst nog een kopbal van Gio Cairo op de lat zag terechtkomen zat de doelman in de 66e minuut volledig mis bij een hoekschop van Lavanio Daniel waardoor de bal ineens in het doel kon worden gekruld: 1-1. Tien minuten later bracht de ingevallen Esref Samat AGB in extase door de 2-1 op het bord te schieten. Maar lang genoot de thuisploeg niet van de voorsprong want kort daarna veroorzaakte de ongelukkige Khmila een vrije trap nadat hij de bal te ver voor zich uitspeelde en dat corrigeerde met een wilde tackle. Mustapha el Adib schoot de vrije trap binnen en bracht de stand op 2-2. Daniel dacht daarna de 2-3 te hebben gescoord maar de prima fluitende Henk Jongbloed keurde de treffer af omdat de speler van VVA/Spartaan volgens de arbiter buitenspel stond.

VVA/Spartaan-coach Frank Saarloos dacht aan een geldige treffer: “Ik vind het frappant dat het doelpunt werd afgekeurd. Volgens mij durfde de scheidsrechter de goal niet goed te keuren. Waarom hij dat niet zou durven? Geen idee.”

AGB gaat volgende week de laatste speelronde in met een punt achterstand op RKDES. AGB gaat dan op bezoek bij NFC/Brommer, RKDES speelt thuis tegen DSS. AGB-trainer Senel Cebar denkt echter dat het kampioenschap al is verspeeld. “Ik reken op de nacompetitie, ik denk niet dat RKDES dit nog gaat weggeven.” Cebar baalt maar lijkt snel over de ergste teleurstelling heen te zijn. “Tuurlijk is het jammer dat je zo dicht bij het einde het lijkt weg te geven maar je moet niet vergeten dat we al een erg mooi seizoen hebben. In de kleedkamer was het even erg stil maar vrij snel daarna ging het wel weer.”

Saarloos over de wedstrijd: “Vooraf zou ik tekenen voor een punt maar achteraf waren er toch mogelijkheden op drie punten. Ik heb mijn jongens een groot compliment gemaakt, we kunnen het sportpark met opgeheven hoofd verlaten.” Nummer elf VVA/Spartaan speelt waarschijnlijk nacompetitie tegen degradatie maar kan zich nog direct veilig spelen en kan ook nog rechtstreeks degraderen. “De komende week gaan we hard trainen want volgende week (thuis tegen het al gedegradeerde DWS, red.) moeten we gewoon winnen.”

Het puntverlies van AGB kwam niet helemaal onverwacht voor Cebar. “De laatste weken hebben we het niet makkelijk, we missen al erg lang onze spitsen. Iemand als Mo (de geschorste topscorer Muhammet Kocak, red.) bijvoorbeeld, een echte afmaker. Gelukkig heb ik tijdens de nacompetitie waarschijnlijk al mijn spitsen weer terug. En het weer wordt beter, en mijn spelers worden dat dan vaak ook”, aldus de al weer wat optimistischere Cebar.

Verslaggever: Dylan Hoekzema

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)