AGB verstevigt koppositie na eenvoudige zege op SCH’44

In de zondag tweede klasse B heeft AGB haar koppositie weten te verdedigen. De ploeg van Senel Cebar won de uitwedstrijd, tegen de nummer twee van de ranglijst, SCH’44 met 0-4. Omdat Abcoude met 3-2 verloor bij United/DAVO hebben de Amsterdammers nu een voorsprong van vier punten op Pancratius.

Op een moeilijk bespeelbaar veld gingen beide ploegen in de beginfase opportunistisch van start. Met lange ballen werd geprobeerd een opening te vinden, maar grote kansen leverde dat niet op. AGB nam na een kwartier spelen het initiatief in de wedstrijd over en ging steeds dominanter voetballen. Met veel strijd en individuele acties maakten ze het de thuisploeg erg lastig en kregen de Amsterdammers ook een aantal goede kansen om de score te openen.

20161127-sch44-agb-foto-marco-vos-2

Cihan Kambur was na een voorzet van Sergio Comvalius dichtbij de openingstreffer en even later probeerde Comvalius met een afstandsschot zelf om doelman Nick Mansveld te passeren. Ook aanvoerder Nessie Imac, Gary Bouwmeester en Lesley van Dams kregen voor rust nog goede mogelijkheden om AGB op voorsprong te brengen maar het lukte SCH’44 om stand te houden. De grootste mogelijkheid van de eerste helft kwam op naam van Omar el Aamrani die in de blessuretijd van dichtbij kon binnenkoppen. Zijn inzet werd gekeerd door Mansveld met een uitstekende reflex.

20161127-sch44-agb-foto-marco-vos-1

Wat AGB in de eerste helft niet lukte, gebeurde in de tweede helft wel. Met een rake kopbal opende Lesley van Dams de score. Daarna was het verzet bij SCH’44 gebroken en konden de Amsterdammers verder uitlopen. Sergio Comvalius tilde de score op aangeven van El Aamrani naar 0-2 en met een schitterende volley zorgde van Dams er in de 77ste minuut voor dat de zege definitief binnen was. Het slotakkoord was voor El Aamrani die de eindstand in de negentigste minuut bepaalde op 0-4.

Klik hier voor een uitgebreide samenvatting van het duel

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Foto’s Marco Vos
Verslag: Jurgen Boegborn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)