AGB vervolgt zegereeks met knappe winst op Boshuizen

AGB heeft de weg omhoog in de zondag eerste klasse A een vervolg gegeven met een zeer knappe overwinning op bezoek bij kampioenskandidaat Boshuizen. De ploeg van Imdat Ilguy won in Leiden met 1-2, wat de derde zege op rij betekende.

“Het kwartje is gevallen. De jongens weten wat ik van ze vraag”, vertelde Ilguy tevreden over de laatste weken. Tegen Boshuizen trokken de Amsterdammers de stijgende lijn door. Dat begon met een uitmuntende prestatie van doelman Selattin Dagasan. Na twintig minuten pakte hij een penalty van Sohrab Saifi en vlak daarna voorkwam de sluitpost opnieuw een openingstreffer van de thuisploeg.

Net als twee weken geleden tegen LSVV (3-1 zege) was een gekeerde strafschop het kantelpunt in de wedstrijd. “Daarna is Boshuizen er niet meer aan toe gekomen.” De gretige Amsterdammers namen nog voor de rust de leiding in handen. Uit een voorzet van Younes Makraou kopte Nabil Haddouzi raak: 0-1.

Hoewel Boshuizen na de theepauze een gelijkmaker probeerden te forceren, waren de beste kansen voor AGB. Zo omspeelde Rahim Abdul de doelman om vervolgens over het lege doel te schieten. Niet veel later eindigde een schot via de handen van de keeper tegen de lat. “Daar zat het even niet mee. Maar Rahim heeft enorm hard gewerkt voor de ploeg en de hele verdediging van Boshuizen stukgelopen. Jammer dat hij zichzelf niet heeft kunnen belonen.”

De 0-2 kon niet uitblijven. Op aangeven van Ferdi Yalcin nam Makraou deze voor zijn rekening. “Het enige wat ik de ploeg kan kwalijk nemen, is dat we binnen een minuut een doelpunt tegen krijgen. Dan zijn we toch weer gemakzucht”, doelde Ilguy op de aansluitingstreffer van Jason Dasburg. De zege kwam echter niet meer in gevaar, waardoor de Amsterdammers nu de vijfde plek bezetten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Mario Wormhoudt