Foto Mario Wormhoudt

AGB weet slechte wedstrijd toch eenvoudig te winnen van Buiksloot

In de zondag derde klasse C is AGB weer (gedeeld) koploper. De ploeg van Senel Cebar rekende, zonder al te veel problemen, af met laagvlieger Buiksloot. Op eigen veld werd met 5-1 gewonnen, mede dankzij drie doelpunten van Nessie Imac. Opvallend was dat deze alle drie van elf meter waren. Er werden maar liefst vier strafschoppen gegeven.

“Tegen zo’n tegenstander kan je daar gelukkig nog mee wegkomen”, zegt Cebar over de drie punten. “We waren gewoon niet erg scherp. Het was een slechte wedstrijd met veel fouten. Ik ben nu blij met de punten, over twee weken (op bezoek bij Hercules Zaandam, red.) zal het wel beter moeten. Vandaag was een zakelijke overwinning, laten we het daar maar bij houden.”

Het veld op Sportpark Ookmeer was er ook niet naar om een spectaculaire pot op de mat te leggen. AGB was de betere ploeg en opende de score in de derby na twintig minuten. Met wat geluk werd een lage voorzet door een verdediger van Buiksloot in het eigen doel gelopen. Zo’n tien minuten later bracht Bakary Jobe de gasten echter op gelijke hoogte door een makkelijk gegeven strafschop te benutten. Cebar: “Dat vond ik wel erg twijfelachtig. Als je daar een strafschop voor geeft, zou je dat een stuk of vijf keer in de wedstrijd moeten doen. Maar dat deed hij uiteindelijk ook.”

Vijf minuten later werd de bal namelijk voor AGB op de stip gelegd. Nessie Imac hoefde niet te twijfelen en bracht de thuisploeg weer aan de leiding. Vanaf dat moment kwam AGB eigenlijk niet meer in de problemen. Buiksloot was al aangeslagen naar Amsterdam-West gekomen en het duidelijk lastig. “Onze selectie is gewoon smal”, aldus Buiksloot-trainer Brian Tevreden. “Er waren een paar spelers geschorst, ik moest zelfs vier spelers gebruiken die al negentig minuten hadden meegespeeld met het tweede elftal. Dan krijg je het gewoon lastig.”

AGB liep uiteindelijk verder uit en rekende vrij eenvoudig af met Buiksloot. Sergio Comvalius zorgde met de 3-1 voor de beslissing. In het slot van de wedstrijd kreeg de thuisploeg nog twee gelukkige strafschoppen die allebei onberispelijk werden binnen geschoten door Imac. Met zijn drie treffers had de middenvelder een groot aandeel in de 5-1 overwinning.

De Amsterdammers profiteerden daarmee van de nederlaag van OSV bij DSOV (4-2). De andere concurrent, Arsenal, wist ook te winnen (0-1 bij De Meteoor, red.), waardoor zij samen met AGB aan de leiding gaan. Laatstgenoemde heeft wel een beter doelsaldo. “Het is fijn dat we die koppositie nu weer hebben. We hebben het weer in eigen hand.” Voor Buiksloot, dat tegen degradatie vecht, worden het nog zes lastige wedstrijden. Tevreden: “Maar als we de selectie wel weer op volle sterkte hebben, verwacht ik veel van ons in de slot van de competitie.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Archieffoto boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)