AGB wint burentwist van DCG

Het op voorhand beladen duel tussen AGB en DCG in derde klasse C is door de thuisploeg met 1-0 gewonnen. Ahmet Coput werd met zijn doelpunt in de 55ste  minuut de matchwinnaar. Door het verlies van RKDES (2-1 tegen VVA/Spartaan) neemt AGB de koppositie weer over. DCG maakt na een goede serie even pas op de plaats.

Zomerse taferelen langs de lijn bij de burentwist. Ruim 350 toeschouwers hadden de weg naar sportpark Ookmeer gevonden en gingen er eens goed voor staan. DCG-trainer Ton Ojers reageerde gevat op de constatering dat AGB slechts één punt uit drie duels had gehaald. Ojers: “Je bedoeld één uit vier. Want vandaag verliezen ze ook.” Dat had trouwens zomaar gekund want Chester Steward kon na iets meer dan drie minuten de score al openen. Na een scrimmage voor het doel kreeg hij vanaf vijf meter een niet te missen kans. Het doel was leeg, hij werd niet gehinderd maar schoot vervolgens wel meters over.  Verder kabbelde de wedstrijd rustig verder en genoot men vooral van het mooie weer. Tot ineens na ruim een half uur spelen DCG weer opdook voor het doel van Yassine Khmila.  De corner van Steward werd door Martinez verlengd en Gary Bouwmeester zag zijn inzet gestopt worden. De counter die daarop volgde leverde de eerste echte kans voor AGB op. Het schot van Emre Gezer was echter niet gevaarlijk genoeg om Radouane Krap te verschalken. Dat DCG niet met een voorsprong de rust in ging was te danken aan Bouwmeester. Op een diepe bal  van Steward kon hij zomaar alleen op Khmila afgaan. Die aarzelde te lang of hij uit moest lopen en kwam daardoor in een onmogelijke situatie terecht. Bouwmeester had de hoek voor het uitzoeken, maar faalde verschrikkelijk.

Een matige eerste helft, wel met veel strijd, leverde dus geen doelpunten op. AGB-trainer Cebar wees zijn spelers er in de rust op dat ze ieder moment waakzaam moesten zijn want dat de ploeg die het eerst zou scoren ook wel eens de winnende zou kunnen zijn. Dat werd uiteindelijk dus AGB.  Een goede actie van invaller Muhammet Kocak belandde in de handen van de verder uitstekende doelman Krap. ‘Verder uitstekend’ omdat hij de makkelijke bal van Kocak los liet en  Ahmet Copur de 1-0 kon binnen tikken. DCG was vervolgens, ondanks de inzet, niet meer bij machte om voor enig gevaar te zorgen. DE laatste weken in vorm zijnde en veel scorende Joey van Lemmeren kwam niet in het spel voor. Het is dat AGB ( Kocak en Numan Yilmaz) de 100% kansen niet wisten te verzilveren anders had DCG het al lang opgegeven. In de slotseconde was Martinez nog het dichtst bij een doelpunt  maar zijn actie werd terecht afgefloten door scheidsrechter Sanou.

Ojers was toen al lang verdwenen. Na 25 minuten in de tweede helft haastte hij zich naar RTVNH voor zijn programma. Telefonisch liet hij weten dat deze wedstrijd niet verloren had hoeven worden. Zijn collega Senel Cebar herhaalde na afloop zijn woorden die hij in de rust  tegen zijn spelers had gezegd: “Wie het eerst zou scoren zou winnen en dat is uitgekomen, al had DCG natuurlijk in het eerste bedrijf moeten scoren. Door de nederlaag van RKDES zijn we weer koploper maar we zijn er nog lang niet. We krijgen RKDES nog maar ook dan zal het niet beslist worden. Zover ga ik nog niet vooruitkijken. Eerst maar eens genieten van de overwinning op de buren, het feit dat we weer koploper zijn en van de zon en een lekker biertje”.

De samenvatting van het duel verschijnt maandagavond rond 21:00 uur op deze site.