AGB wint eenvoudig van hekkensluiter Quick 1890

Promovendus AGB blijft het prima doen in de zondag tweede klasse B. De ploeg van Senel Cebar boekte in Amersfoort een regelmatige overwinning bij hekkensluiter Quick 1890 met 0-3. Het staat op doelsaldo op een tweede plek achter SCH ’44.

“Het was gewoon een simpele overwinning”, vond Cebar. “Quick had niet veel in te brengen. Niet dat wij zo goed speelden, maar we zijn eigenlijk niet in de problemen geweest.” AGB kwam op voorsprong door een treffer van Gary Bouwmeester, die een voorzet van links in het doel punterde. Het duurde tot een kwartier na rust totdat AGB de score kon uitbreiden. “We hadden er eigenlijk wat meer kunnen maken. Maar je zag dat de 2-0 een mentale tik was voor Quick.” Weer was het Bouwmeester die scoorde, die nu op totaal op vier treffers staat dit seizoen.

De derde treffer kwam op naam van Sergio Comvalius, die raak schoot vanaf buiten het strafschopgebied. “Quick viel me wel een beetje tegen. Ze hebben natuurlijk ook nog geen overwinning gehad, dus dat zegt wel iets. Maar we draaien zelf ook gewoon lekker.”

Koploper SCH ’44 won met 9-1 van DSOV. Daardoor is het verschil in doelsaldo met de koploper zeven doelpunten. “Ik verwacht eigenlijk wel dat SCH ’44 de periode pakt, maar je weet het nooit. Een periode pakken zou al fantastisch zijn voor ons als promovendus. Maar of we ‘m nou winnen of niet, voor ons is het sowieso een fantastische periode. We staan bovenaan en winnen de twee sportparkderby’s (tegen ZSGOWMS en DCG, red.). Daar ben ik al hartstikke blij mee”, aldus een tevreden Cebar.

Tekst: Koen Vanhellemont
Archieffoto boven: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)