AGB wint nipt bij OSV en verstevigt koppositie

In de zondag derde klasse C heeft koploper AGB geen fout gemaakt op bezoek bij OSV. Na een hectische slotfase met een rode kaart voor AGB-doelman Nick Ruijmgaart prijkte er een 0-1 stand op het scorebord. AGB zag achtervolger Ouderkerk gelijkspelen tegen DSOV en staat nu vier punten los.

De zege voor AGB was verdiend op basis van de hele wedstrijd. De beginfase was wel voor de thuisploeg. OSV begon zeer fanatiek en was een aantal keren dichtbij een doelpunt. Ruijmgaart bokste een voorzet in de voeten van Bilal Marrabou, zijn bekeken lobje belandde op de kruising. Even later ging een schot van Daan van Dijk maar net voorlangs. AGB was wakker en nam het initiatief vervolgens over. Sergio Comvalius mikte uit de draai net naast en Lesley Roy van Dams stuitte op de voeten van de sterk keepende Kevin Berrevoets. Comvalius was na 25 minuten wel trefzeker, de ex-speler van de Meteoor mocht erg makkelijk wegdraaien en zijn schot met links viel dit keer wel in de korte hoek.

osv agb 1

De druk van AGB hield aan omdat OSV de bal steeds weer inleverde bij de verdedigers van de gasten. OSV-verdediger Sebastiaan van Loenen moest ter hoogte van de middenlijn aan de noodrem trekken nadat van Dams er vandoor ging. Alles en iedereen van AGB schreeuwde om een rode kaart maar scheidsrechter van Loen hield het bij geel. AGB ging door en een goede voorzet van de achttienjarige Emre Peker kon van dichtbij niet worden binnengelopen door Comvalius. Diezelfde Comvalius bereikte Anass Benhammouch, de kopbal was helaas te zacht waardoor Berrevoets redding kon brengen. Zo liet AGB het na om de wedstrijd voor de rust al vroegtijdig te beslissen.

osv agb 2

Het hardwerkende OSV kwam aardig uit de kleedkamer en Mitchell Bijvoet zette Ruijmgaart aan het werk met een vrije trap. OSV kreeg zelfs een indirecte vrije trap cadeau omdat Ruijmgaart volgens de scheidsrechter de bal langer dan zes seconden zou hebben vastgehouden. Bijvoet ging weer achter de bal staan maar zijn schot smoorde in de muur. Omdat OSV vol op de aanval ging spelen ontstond er veel ruimte voor de tegenaanval. AGB kwam er meerderde malen doorheen maar Berrevoets kwam als winnaar uit de strijd in een tegen een duels met Yalcin en van Dams. Ook Comvalius had zijn vizier niet op scherp staan.

osv agb 3

In de slotfase hield Ruijmgaart de bal weer te lang vast volgens de scheidsrechter en OSV kreeg wederom een indirecte vrije trap in de schoot geworpen. In het opstootje wat volgde zou Ruijmgaart tegen de scheidsrechter aan zijn gelopen en dat leverde hem een rode kaart op. AGB-trainer Senel Cebar had al drie keer gewisseld waardoor er in de laatste minuten een veldspeler op doel moest. Deze hoefde niet in actie te komen want de indirecte vrije trap belandde weer in de muur. In de laatste paar minuten kon OSV niet meer gevaarlijk worden. De verdediging van AGB gaf overigens de gehele tweede helft geen centimeter ruimte weg. De wedstrijd bleef echter wel spannend omdat AGB vergat de knock-out uit te delen.

Verslag: Maarten Daniëls
Foto’s: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!