Home / Algemeen / AGB wint nipt in slordige uitwedstrijd bij NVC

AGB wint nipt in slordige uitwedstrijd bij NVC

Zondag eersteklasser AGB is in 2019 van start gegaan met een kleine zege. De ploeg van Imdat Ilguy miste op bezoek bij subtopper NVC veel kansen, maar trok wel een 0-1 overwinning over de streep.

Vanaf het begin was het een open wedstrijd waarin beide ploegen, zonder goed voetbal te spelen, voor de winst gingen. AGB gaf in de eerste helft een enkele kans weg en was zelf in de 41ste minuut trefzeker. Uit een hoekschop kopte Kerim Bulut bij de tweede paal raak: 0-1. Kort daarna leek NVC op gelijke hoogte te komen, alleen werd een doelpunt wegens duwen en trekken afgekeurd.

Na de rust was het wedstrijdbeeld hetzelfde. Het schommelde op en neer, AGB creëerde de betere kansen, maar het ontbrak vaak aan scherpte in de eindpass. Op het moment dat de Amsterdammers wel gevaarlijk werden, faalde Bulut oog-in-oog met de doelman. Buiten een paar hoekschoppen, vrije trappen en één goede redding van Selattin Dagasan, gaf AGB weinig weg en kreeg het zelf in de slotfase de mogelijkheid om de wedstrijd definitief te beslissen. Ook Yigitcan Cayir miste één-op-één tegen de keeper, waardoor het slechts bij 0-1 bleef.

Ilgay vond dat er, ondanks de zege, veel mis ging bij zijn ploeg. “Wij hadden in de omschakeling heel veel mogelijkheden omdat NVC bleef staan en dat hadden we beter moeten uitspelen. Nu kozen we te snel voor de lange bal, wat niet goed ging.” Toch spreek de oefenmeester wel van een terecht overwinning. “Zeker als je kijkt naar de kansverhoudingen.”

AGB klom door deze zege naar de achtste plek op de ranglijst. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Mario Wormhoudt