AGB wint thuis van Geinburgia

Met een stevige wind en een constante miezer op de hoofden van de spelers werd een Amsterdamse derby gespeeld op sportpark Ookmeer, Geinburgia kwam op bezoek bij AGB. De teams speelden een stugge pot en AGB kwam als overwinnaar uit de strijd, het werd 4-2.

Geinburgia begon goed aan de wedstrijd en kreeg binnen vijf minuten al een grote kans. Na een leuke combinatie dook Mario van Leijen op voor de keeper maar de paal weerhield Geinburgia van een vroege voorsprong. AGB leek door deze sterke beginfase van Geinburgia wat geschrokken en herpakte zich na een minuut of tien. Het gevaar van AGB kwam vooral uit dode spelmomenten maar geen van de pogingen kon Geinburgia keeper Duynmayer op zijn knieën krijgen.

Na een half uur was het echter wel raak, Duynmayer werkte de bal slecht weg, de bal belandde bij een AGB speler, die Muhammat Kocak wist te vinden. Kocak reageerde alert en schoot de bal via de keeper van dichtbij raak, 1-0. En dan leeft de wedstrijd even op, Paul Beckman krijgt een grote kans maar weet niet af te maken. AGB gaat gelijk in de counter en krijgt een goede kans vanaf de rand van de zestien, maar het schot belandt recht in de handen van de keeper. Even later krijgt AGB een vrije trap op de rand van de zestien die fraai op de lat ketst.

Dan doet Geinburgia nog een paar pogingen, maar lijkt de eerste helft in 1-0 te eindigen. Totdat Geoffrey van Vliet een poging waagt en de bal via een AGB-been pardoes over de keeper in het doel valt en beide teams met een 1-1 tussenstand de rust in gaan, een verdiende ruststand.

AGB begon de tweede helft in een nieuw shirt omdat het thuistenue van de eerste helft doorweekt was. Het weer klaarde op en samen met dit nieuwe gouden tenue leek dit AGB nieuwe krachten op te leveren want de tweede helft was nog geen tien minuten onderweg of het stond 2-1. Kocak werd weer weggestuurd en dribbelde simpel om de keeper heen nadat hij niet meer te achterhalen was door de verdedigers. Hij kreeg luttele minuten later alweer de kans op zijn derde maar dit keer wist hij niet af te maken.

Tien minuten later was het dan wel raak. Cinan Kambur kreeg de bal teruggelegd op de rand van de zestien en hij plaatste hem fraai in de hoek waardoor Duynmayer kansloos was. Dan lijkt Geinburgia gebroken, Houssein Eyarman kreeg rood na twee, kort na elkaar opgelopen, gele kaarten en dan scoort AGB ook nog de 4-1 .Kocak legde zijn derde van de middag erin op aangeven van die andere doelpuntenmaker, Kambur.

Geinburgia toonde echter karakter en bleef strijden voor een doelpunt. Dat doelpunt valt ook. Van Vliet werkte de bal langs de keeper uit een vrije trap en Geinburgia leek weer even te geloven in een ander resultaat dan een verlies. Ze probeerden het nog, kregen nog een paar kansen maar de vermoeide spelers misten de scherpte om AGB nog echt in de problemen te brengen. Het eindigde in 4-2.

Verslag en foto: Daan de Graaf