AGB ondanks matige wedstrijd kampioen bij United/DAVO

AGB heeft zich op bezoek bij United/DAVO gekroond tot kampioen van de zondag tweede klasse B. De ploeg van Senel Cebar was, ondanks dat het niet goed speelde, eenvoudig te sterk voor de laagvlieger: 0-3. Het is voor de Amsterdammers het tweede kampioenschap op rij.

Beiden ploegen wisten in het eerste kwartier van de wedstrijd nauwelijks kansen te creëeren in een zeer povere openingsfase. Uit het niets werd de ban door de gasten doorbroken. Na een goede actie en een dito voorzet van Lesley van Dams kon Gary Bouwmeester de bal voor open doel binnen glijden (0-1). AGB leek vervolgens op rozen te zitten, totdat het vijf minuten later opeens met tien man verder moest. Na een opstootje liet Nessie Imac zich van zijn slechtste kant zien en kon vroegtijdig het veld verlaten.

Ondanks het ondertal bleef AGB de betere ploeg en kwam na 27 minuten zelfs op een 0-2 voorsprong. Opnieuw leidde Van Dams de aanval in en stelde Omar el Aamrani in staat om de tweede Amsterdamse treffer te maken. Vlak voor rust werden de gasten helemaal in het zadel geholpen nadat scheidsrechter De Groot een gemakkelijke strafschop toekende na een overtreding op Mineo Berrestein. El Aamrani pakte dat cadeautje vervolgens uit, waardoor AGB met een zeer comfortabele 0-3 voorsprong de kleedkamers kon opzoeken.

Ook in de tweede helft was het niveau van de wedstrijd niet al te best. De thuisploeg kwam een stuk beter uit de kleedkamers dan in de eerste helft. Na ruim een uur spelen leek United/DAVO een aansluitingstreffer te maken, maar de kopbal van Fouad Malloul werd afgekeurd wegens buitenspel. Ook Levi van Nispen kreeg na de rust een enorme mogelijkheid om de eer van zijn ploeg te redden, alleen faalde hij in kansrijke positie.

AGB kreeg in de counter voldoende mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar het ontbrak de Amsterdammers aan scherpte voor de goal. Het hoefde ook niet meer, want het kampioenschap was al binnen. Morgen een uitgebreide samenvatting en reacties op het kampioenschap. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB