Home / Homepage / Ahannach moet Chabab redden

Ahannach moet Chabab redden

Vlak voor de winterstop besloot FC Chabab niet meer verder te gaan met trainer Imro Wielkens. Na een goed vorig seizoen, waarin onder Gerard Adelaar de nacompetitie werd gehaald, strijd de club nu tegen degradatie. Oud betaald voetballer Alami Ahannach draagt sinds kort de eindverantwoording.
Ahannach (42) speelde ruim 200 wedstrijden in het betaalde voetbal. In twee periodes voor Telstar en ook nog voor MVV en Emmen waar hij in 2003 zijn loopbaan afsloot. Via de jeugdafdeling van Emmen belandde hij bij topklasser WKE waar hij in oktober 2010 opstapte om aan de slag te gaan als assistent bij Emmen. Aan het begin van dit seizoen tekende hij een eenjarige verbintenis als assistent bij Telstar.
En nu wordt de voormalig Marokkaans international dus ook hoofdtrainer van Chabab. Anhannach: “Ik ben in het begin van dit seizoen al benaderd door Chabab, maar toen kwamen we er financieel niet uit. Nu is dat gelukkig wel gelukt want het is een fijne club waar ik al veel spelers en bestuursleden ken.” De Amsterdamse hoofdklasser draait een moeilijk seizoen. Na de successen van de afgelopen jaren vecht het nu tegen degradatie. Het staat momenteel op de elfde plaats, een plaats die aan het eind van het seizoen nacompetitie inhoud, met dertien punten uit dertien wedstrijden. Ahannach: “We staan zeker te laag, maar gezien de kwaliteiten van deze ploeg moeten we zeker bij de eerste zes kunnen eindigen. Het zal niet makkelijk worden maar ik heb er alle vertrouwen in. Als de organisatie in het veld wat beter zou staan, en daar ga ik voor zorgen, dan kan het een leuke tweede competitiehelft worden.”

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOB