Home / Algemeen / Ait Hassou: “Bestuur DWS moet niet gaan bepalen wie er aan tafel mag zitten”

Ait Hassou: “Bestuur DWS moet niet gaan bepalen wie er aan tafel mag zitten”

Het groepje leden dat tegen het bestuur van DWS is, zet de deur na het kort geding van woensdagochtend op een kier om nader tot elkaar te komen. De eisers zijn bereid het gesprek met de beleidsbepalers aan te gaan, mits er open kaart gespeeld wordt en iedereen toegestaan is om aan tafel te mogen zitten.

“Wij willen altijd praten, dat hebben wij ook geprobeerd, maar dan moet de tegenpartij niet gaan bepalen wie wel en wie niet om de tafel mag zitten”, zegt Mo Ait Hassou na de mededeling van voorzitter Remko de Jong. Die gaf aan open te staan voor een gesprek, maar alleen met degenen uit het groepje die daadwerkelijk lid zijn van de club. “Dat is niet transparant en niet democratisch. Wij vinden dat beide partijen zelf mogen kiezen wie zij laten aanschuiven.”

Ait Hassou is de aanvoerder van de ontevreden leden. Het groepje zou in totaal meer dan veertig leden tellen, die met hun handtekening achter de rechtsprocedure staan. Slechts acht staan vermeld op de dagvaarding, waarvan er maar eentje aanwezig was tijdens het kort geding. “Wij hebben allemaal het volste vertrouwen in onze raadsman”, verklaart Ait Hassou de afwezigheid van de tegenstanders. “De anderen willen alleen naar voren treden als er een Algemene Ledenvergadering komt met duidelijke agendapunten om te stemmen of het bestuur blijft of niet.”

Volgens hem zouden de tegenstanders ‘bang zijn voor de gevolgen van het bestuur’, dat wanneer ze zich negatief zouden uiten plots worden uitgeschreven. “Bovendien heeft niemand van de eisers een belang om in het bestuur te komen. Daar hebben wij externe gekwalificeerde mensen voor gevraagd. Anders gaan wij dezelfde fouten maken die de voorgaande besturen en het huidige bestuur heeft gemaakt. Dit bestuur is niet capabel genoeg om al die excuses aan te pakken en alles in goede banen te kunnen leiden.”

Over twee weken komt de voorzieningenrechter met het oordeel in het kort geding dat woensdag diende.

Send this to a friend