Ajacied Lize Kop met Nederlands elftal naar WK Onder-20

De Ajax Vrouwen zullen het tijdens de kwalificatieronde van de Women’s Champions League begin augustus moeten doen zonder keepster Lize Kop. Zij speelt, samen met nieuwe teamgenoten Caitlin Dijkstra en Lisa Doorn, op het WK Onder-20 in Frankrijk.

Het Nederlands vrouwenelftal Onder-20 doet voor het eerst in de historie mee aan een Wereldkampioenschap, dat wordt georganiseerd in Bretagne. Nederland komt in de groepsfase Nieuw-Zeeland (5 augustus), Ghana (8 augustus) en gastland Frankrijk (12 augustus) tegen. De finale is uiteindelijk op 24 augustus.

“Voor onze speelsters is het natuurlijk al een fantastische ervaring om voor het eerst op een WK te zijn”, zei bondscoach Michel Kreek, die drie speelsters van Ajax heeft geselecteerd. Lize Kop beleefde afgelopen seizoen haar doorbraak en stond dertien wedstrijden onder de lat van de landskampioen. Ook mocht de twintigjarige keepster even ruiken aan het ‘grote Oranje’ tijdens de Algarve Cup. Caitlin Dijkstra en Lisa Doorn zijn deze zomer overgekomen van respectievelijk CTO Eindhoven en Amsterdam en dus nieuw bij Ajax.

Terwijl Kop, Dijkstra en Doorn komende maand met het Nederlands elftal in Frankrijk zijn, strijdt Ajax tegelijkertijd in Noord-Ierland voor een plek in het hoofdtoernooi van de Women’s Champions League. Begin augustus neemt de ploeg van Benno Nihom het in de kwalificatieronde op tegen Þór/KA (IJsland), Wexford Youths (Ierland) en gastheer Linfield.

Foto: AjaxHeldinnen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)