Ajax begint met vier keepers

Hoofdklasser Ajax heeft de selectie voor komend seizoen zo goed als rond. Bart Logchies is eventueel alleen nog op zoek naar een buitenspeler. Voor de positie van keeper heft Logchies de beschikking over vier keepers. Daarvan zijn er drie nieuw bij Ajax.

Danny Been is de enige keeper die al uitkomt voor Ajax. Na de komt van Tim Orlowski moest Been dit seizoen plaats nemen op de bank. Orlowski vertrekt naar topklasser ADO’20. Been zal de concurrentie aan moeten gaan met onder meer Dion Thomas. De doelman, tevens geselecteerd voor Men United, komt over van AFC. Bij de Amsterdamse topklasser stond hij afgelopen jaar twee keer in de basis.

Verder versterkte de Amsterdammers zich met Alex Sacca. De doelman werd in april 2012 voor vijf jaar geschorst. Als doelman van FC Breukelen  werd hij bestraft voor ongeregeldheden na afloop van de competitie wedstrijd tegen GHC. Nadat de doelman in beroep was gegaan werd de straf teruggebracht na anderhalf jaar. Vanaf oktober 2013 is Sacca speelgerechtigd voor Ajax.

Alex Sacca keert in oktober na een schorsing van anderhalf jaar terug op de velden bij Ajax
Alex Sacca keert in oktober na een schorsing van anderhalf jaar terug op de velden bij Ajax

De vierde doelman die Ajax aan de selectie heeft toegevoegd is Mark Coonen. De ervaren doelman zal in eerste instantie niet in aanmerking komen voor het eerste elftal. Coonen keepte dit seizoen voor tweede klasser NFC en besloot in maart op te stappen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)