Ajax bekert verder na winst op FC Lisse

Zaterdag stond de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker op het programma. OFC nam het in Veenendaal op tegen DOVO en won dankzij een hattrick van Tim Freriks met 2-4. Ook Ajax kwam in actie, de Amsterdammers namen het in Lisse op tegen de lokale FC. In de voorbereiding liet het team van hoofdtrainer Yuri Rose zien dat de ploeg aan kwaliteit heeft gewonnen. Zo werden er goede resultaten gehaald tegen AFC, NSC Nijkerk en VVOG.

Ajax begon tegen FC Lisse goed. Na ongeveer tien minuten was de eerste kans voor Ilias Boudouni. Na een individuele actie trof hij doelman Cummins, die knap redde. Het eerste deel van de eerste helft was voor Ajax, maar in de laatste fase werd de juiste actie niet gemaakt. FC Lisse kwam er in minuut 23 gevaarlijk uit. Na een voorzet kwam de bal voor de voeten van Köylù, die genadeloos de 1-0 binnen schoot. In het vervolg was het balbezit en het voetbal voor de Ajax Amateurs. In de zestien van Lisse werd echter de laatste man niet gevonden.

In de tweede helft begon Ajax met een offensief. Zo blokte Lisse doelman Cummins een schot van Mitchel Borman in de korte hoek. Ook schoot Martijn Sterk net over. De gelijkmaker hing in de lucht. Waar Lisse in de eerste helft nog gevaarlijk was in de omschakeling, waren de kansen nu voor het team van Rose. Zo trof Borman na 65 minuten weer doelman Cummins. De keeper kon de bal net voor de lijn nog keren. Rond minuut 80 was daar de gelijkmaker voor Ajax. Na paniekerig uitverdedigen bij een corner kon Siver Abdulrahman de bal binnen schieten. Ook het slotoffensief leverde resultaat op.  Enkele minuten later schoot Boudouni de bal met een curve achter de keeper van Lisse.

Door de 1-2 zege gaat Ajax verder naar de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. De ploeg treft dit seizoen FC Lisse nog tweemaal in de Derde Divisie zaterdag.

Opstelling Ajax: Stephan Veenboer, Mitchel Bormann, Siver Abdulrahman, Marijn Sterk, Jake Wollgarten, Glenn van Zoolingen, Romano de Jonghe, Timo van Roemburg (60. Jack van Moerkerk), Tristan Buis (86. Ralph Jurka), Kenneth Misa-Danso, Illias Boudouni

Tekst: Marcel Wagenmakers