Ajax bereidt zich probleemloos voor op tweeluik met Ter Leede

Zonder kleerscheuren heeft Ajax de laatste test voor de deelname aan de nacompetitie vrij probleemloos doorstaan. Trainer Jorg Smeets gunde enkele spelers rust tijdens het duel tegen Excelsior’31. Door een 2-1 zege eindigden de Amsterdammers als derde in de Hoofdklasse B. In de eerste ronde van de nacompetitie wacht een tweeluik met Ter Leede.

Ondanks de hitte begon Ajax, met Maurice Renger als aanvoerder en even later zelfs de allang gestopte Stefano Seedorf in de gelederen, voortvarend. Nadat Cerilio Cijntje in kansrijke positie wild naast schoot, was het na vijf minuten wel raak. Een strakke voorzet van Lars Middelwijk werd door Niek Averesch achter zijn eigen doelman gekopt: 1-0. Niet veel later speelde diezelfde Middelwijk opnieuw een belangrijke rol. Vanaf dertig meter besloot hij uit te halen en doelman Mart Nieuwenhuis werd hierdoor verrast.

Zeven minuten na de 2-0 deed Excelsior’31 iets terug. Mirko Zwiers bekroonde een solo met de aansluitingstreffer voor de bezoekers uit Rijssen. Excelsior’31 was net als Ajax als zeker van de nacompetitie, waardoor er weinig op het spel stond voor beide ploegen. Dit zorgde ervoor dat het duel ook een stuk tammer werd. Bobby Bosma was vlak voor rust dicht bij een ruimere voorsprong voor de thuisploeg, alleen stond de lat deze in de weg.

In de tweede helft was de eerste grote kans voor Ajax toen Zakaria el Biyar zijn schot door Simon Baysoy van de lijn gehaald zag worden. Vervolgens ging Excelsior’31 via Hielke Penterman (één-op-één tegen Stephan Veenboer) en Zwiers op zoek naar de gelijkmaker. Toch bleef de thuisploeg relatief eenvoudig op de been en werd de laatste competitiewedstrijd winnend afgesloten.

Dinsdagavond begint voor de Amsterdammers de nacompetitie om promotie naar de Derde Divisie af te dwingen. Ter Leede, de nummer twee van de Hoofdklasse A, komt dan op bezoek. Zaterdag is de return. De winnaar van dit tweeluik speelt tegen Hoek of Spijkenisse. Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zaterdag Hoofdklasse B.