Home / Algemeen / Ajax blijft steken op doelpuntloos gelijkspel tegen laagvlieger CSV Apeldoorn

Ajax blijft steken op doelpuntloos gelijkspel tegen laagvlieger CSV Apeldoorn

Zaterdag Hoofdklasser Ajax is er op eigen veld niet in geslaagd om CSV Apeldoorn te verslaan. Waar de heenwedstrijd in Apeldoorn met 2-6 werd gewonnen, kwam de ploeg van Jorg Smeets in Amsterdam niet tot scoren: 0-0.

Door de extreem koude en harde wind kwam het duel niet op gang en deed de bal onder invloed hiervan alles wat de 22 spelers in eerste instantie niet voor ogen handen. In het eerste kwart viel er slechts één speldenprikje te noteren, op naam van de gasten. Sander Krijns kwam echter een teenlengte te kort om een voorzet binnen te glijden. Daarna was het tot de dertigste minuut wachten op het eerste wapenfeit van Ajax. In de openingsfase waren de passing en opbouw te slordig en onnauwkeurig, totdat Kenneth Misa Danso en Ricardo Fransberg de vijandelijke doelman probeerden uit te testen.

In de 35ste minuut lukte het Misa Danso niet om de bal in kansrijke positie tussen de palen te krijgen. Ajax leek door te drukken. Stanley Akoy dwong doelman Patrick Jansen tot een knappe redding. De thuisploeg had zijn draai gevonden en moest voor de rust de score openen. Na de rust, ondanks de wind in de rug voor Ajax, was CSV Apeldoorn het dichtst bij een voorsprong. Stephan Veenboer redde goed op een inzet van Maikel Lange.

De kansen gingen op en neer. Fransberg vond Jansen op zijn pad en aan de andere kant van het veld schoot Krijns rakelings naast. De gasten koesterden inmiddels al de gedachten dat zij met één punt zouden vertrekken uit Amsterdam, maar moesten nog wel een tweetal hachelijke situaties overleven. Akoy treuzelde teveel in kansrijke positie en een enorme misser van Fransberg op één meter van het doel zorgden ervoor dat er niet gescoord werd op De Toekomst. Daar deed de thuisploeg zichzelf niet voor de eerste keer dit seizoen mee tekort.

Ajax had goede zaken kunnen doen, omdat de bovenste drie ploegen ook puntverlies leden. In plaats daarvan blijven de Amsterdammers vierde staan, op zes punten van koploper SC Genemuiden. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse B.

Verslag: Marcel Wagenmakers
Archieffoto RickySportphotography

Bestel de Kampioensspecial 2021/2022 voor slechts €6,99

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)