Ajax boekt derde overwinning op rij

Het kan verkeren in het voetbal. Twee weken geleden kwam de rode lantaarn nog dichtbij voor Ajax zaterdag, maar na zeges op Jong Almere City en ONS Sneek klom de ploeg van Yuri Rose op. Zaterdag werd opnieuw gewonnen. VVOG werd verslagen.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Derde Divisie Zaterdag

De twee ploegen troffen elkaar al voor de derde keer dit seizoen en kenden dus weinig geheimen meer voor elkaar. Ze troffen elkaar al eerder op een toernooi in de zomer en eerder in de kwalificatieronde van de KNVB-beker. Beide duels werden gewonnen door Ajax.

De start van Ajax was prima. Vanaf het begin was het vizier vooruit gericht en dat leverde Ajax in de derde en vierde minuut al twee grote mogelijkheden op voor Mitchell Bormann en Timo van Roemburg. De toon was gezet en net zoals in de thuiswedstrijd tegen ONS straalde Ajax overtuiging uit. In de 12e minuut was het aan de jonge VVOG-verdediger Finn Kluiver te danken dat Ajax niet op voorsprong kwam. Hij wist de inzet van Kenneth Misa Danso te blokkeren. Daarna werd ook VVOG dreigend, maar Henri Kersten kwam een fractie te laat om de voorzet binnen te werken. Ajax ging direct weer in de tegenaanval en zag een schot van Ilias Boudouni een metertje over het doel verdwijnen. De Amsterdammers bleven echter oppermachtig en kwamen halverwege de eerste helft dan ook op voorsprong. Een vrije trap van Misa Danso ging dwars door de defensie heen en werd binnen gekopt door Mitchell Bormann. In het vervolg van de eerste helft maakte VVOG het Ajax behoorlijk lastig en waren de aanvaller schaarser. Toch was Ilias Boudouni in de 38e minuut dicht bij de 2-0, maar doelman Paul Eppink tikte zijn schot net naast. Vlak daarna kreeg Ajax een domper te verwerken, toen Bormann met een blessure het veld moest verlaten.

Meteen na rust leek de wedstrijd te kantelen. Tour Bouman toucheerde zijn directe tegenstander in het strafschopgebied en de bal ging op de stip. Mike Ahrens benutte de penalty en zo lag het duel weer helemaal open. VVOG had na rust een slimme tactische omzetting gedaan, waar Ajax zichtbaar moeite mee had. Toch kwam Timo van Roemburg na een klein uur dicht bij de 2-1, maar zijn uithaal vanaf 20 meter spatte uiteen op de lat. Het duel werd steeds harder en dat leidde ertoe dat Ajax ook Misa Danso met een blessure van het veld zag stappen. Toch viel er ook nog wat te genieten, bijvoorbeeld in de 73e minuut. Serghino Sanches brak door op links en leverde een messcherpe voorzet af. Invaller Chavez Uitenwerf liep tegen de voorzet aan en de bal belandde in het dak van het doel: 2-1.

Een paar minuten later had Ajax de wedstrijd op slot kunnen gooien, toen het een vrije trap kreeg net buiten het strafschopgebied. Marijn Sterk schoot de bal echter op de lat. Het werd dus een alles of niets slotfase, want VVOG geloofde nog in een punt. Ajax bleef echter vrij moeiteloos overeind en kon opnieuw drie punten bijschrijven. Zo vindt Ajax aansluiting bij de enorm brede middenmoot in de Derde Divisie Zaterdag.