Home / Algemeen / Ajax coach Logchies genomineerd

Ajax coach Logchies genomineerd

Bart Logchies, trainer van de amateurs van Ajax, is genomineerd voor de Rinus Michels Award, de prijs voor de beste amateurcoach van het jaar. Op vrijdag 18 mei zal tijdens het Nederlandse Trainerscongres in Zwolle de winnaar bekend gemaakt worden.

Sinds 2004 organiseert het vakblad De Voetbaltrainer met ondersteuning van de CBV en VVON jaarlijks het nationale trainerscongres. Vorig jaar was AFC-trainer Cor ten Bosch genomineerd voor de prijs maar zag hij Peter Wesselink uiteindelijk gekozen worden tot de beste van 2011.

Het district west 1 nomineerde Bart Logchies ten koste van Ron Bouman (DEM, zondag eerste klas) en Erik Assink (GVVV topklasse). Wie de concurrenten van Logchies in de finale zijn is op dit moment nog niet bekend.

De Rinus Michels Award wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste prof en amateur trainer en aan eeen club met de beste jeugdopleiding. Die laatste prijs ging vorig jaar naar SV Ouderkerk.

Bekende namen die de prijs de afgelopen jaren in ontvangst mochten nemen waren onder andere Co Adriaanse, Louis van Gaal en Guus Hiddink. Bij de amateurs waren onder andere Gert Aandewiel (2004) en Jan Zoutman (2005) de winnaars.

AFC kreeg in 2006 de Rinus Michels Award voor de beste jeugdopleiding bij de amateurclubs.

foto: Rob van Vliet