Home / Algemeen / Ajax dreigt door nederlaag in Genemuiden af te haken

Ajax dreigt door nederlaag in Genemuiden af te haken

Ajax en het spelen van topwedstrijden is dit seizoen geen al te beste combinatie. Ook tegen koploper SC Genemuiden ging het mis voor de ploeg van Jorg Smeets. Door een 3-1 nederlaag raken de Amsterdammers achterop in de titelstrijd in de zaterdag Hoofdklasse B.

De wedstrijd was pas net begonnen en Ajax ontsnapte al aan een vroege achterstand. In de tweede minuut liet Joran Pot het houtwerk trillen met zijn schot tegen de paal. In de openingsfase kwamen de gasten nauwelijks aan voetballen toe, maar dat veranderde na tien minuten. Een paar schietkansen die in een overvol doelgebied smoorden waren de opmaat naar meer. Die gewenste openingstreffer viel in de zestiende minuut. Op aangeven van de ijverige Cedric Main krulde Kenneth Misa Danso de bal in de verre hoek: 0-1.

De Amsterdammers waren los en zes minuten later had Stanley Akoy de 0-2 op zijn schoen. Oog-in-oog met doelman Raymond Beukeveld schoot hij rakelings naast. Ajax had alles onder controle, maar verzuimde de voorsprong te verdubbelen. Cedric Main vond Beukeveld op zijn pad en een kopbal van Siver Abdulrahman eindigde net naast de paal. Dat Ajax naliet uit te lopen, kwam de gasten in de tweede helft duur te staan.

Een prima individuele actie van Sijmon Eenkhoorn zorgde na een klein uur spelen voor de fraaie 1-1. Het duel was weer volledig in evenwicht en een kwartier voor tijd kwam Genemuiden zelfs aan de leiding. Bij een snelle uitbraak zag spits Omar Kavak doelman Stephan Veenboer te ver voor zijn doel staan. Met een sierlijk geplaatst schot zette hij de 2-1 op het scorebord.

Ajax nam in de slotfase meer risico en dat gaf Genemuiden meer ruimte om toe te slaan. Kavak en invaller Frank Jansen verzuimden hiervan te profiteren, totdat Kavak in de 88ste minuut alsnog zijn tweede van de middag maakte om de eindstand op 3-1 te bepalen. Wederom kreeg Ajax een lesje in effectiviteit en opnieuw bleef de beloning middels een zege uit. De Amsterdammers zakken hierdoor naar de vijfde plaats en met een achterstand van zeven punten lijkt een eventueel kampioenschap steeds verder uit zicht te raken.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse B.

Verslag Marcel Wagenmakers
Foto Orange Pictures

Send this to a friend