Ajax haalt Cerilio Cijntje (ODIN’59) en Veirano Slager (SDO)

Zaterdag Hoofdklasser Ajax heeft vlak voor het sluiten van de overschrijvingstermijn de twee gewenste aanvallende versterkingen binnengehaald. Cerilio Cijntje heeft een half jaar niet gevoetbald nadat hij in januari bij derdedivisionist ODIN’59 vertrok, Veraino Slager komt over van zondag Hoofdklasser SDO.

Eigenlijk had Cijntje al een akkoord bereikt met ADO’20, één van zijn oude clubs, om lekker in de buurt te kunnen voetballen. Totdat Ajax belde, de club waar hij zes jaar in de jeugd speelde. “Het is en blijft een hele mooie club. Ik gaf aan open te staan voor hun aanbod en dat was zo mooi. De trainer van ADO’20 (Raymond Bronkhorst, red.) is een goede vriend van mij en hij begreep dat ik voor deze kans wil gaan. Ik hoop bij Ajax weer op niveau plezier uit het voetbal te kunnen halen.”

Dit seizoen was bepaald niet wat de aanvaller ervan verwacht had bij ODIN’59. “Vier seizoenen lang ben ik eigenlijk niet topfit en ik ging vol vertrouwen terug naar ODIN’59 (hij kwam van FC Lisse, red.). Helaas kwam het er niet echt bij mij uit. Als ik geen plezier heb, kan ik mijzelf niet laten zien en gooi ik er soms een beetje met de pet naar.” Door privé-omstandigheden besloot de buitenspeler na de eerste seizoenshelft te vertrekken uit Heemskerk. Ook leverde hij zijn spullen in bij FC Marlene (zaalvoetbal).

Met zijn terugkeer naar Ajax hoopt Cijntje, die twee jaar in de Jupiler League speelde bij Telstar, op een frisse herstart. Dat het een stapje terug betekent, speelde voor hem geen rol. “Ik kijk niet naar op welk niveau de club speelt, het gaat mij om het team en de ambities. Die zijn heel goed. Ik denk dat wij behoorlijk hoge ogen kunnen gooien en verwacht een topseizoen van mijzelf. Dat ik weer plezier kan hebben, iets wat ik nu gemist heb.”

Naast Cijntje komt ook Veirano Slager (SDO) naar De Toekomst. De vleugelaanvaller kent trainer Jorg Smeets nog uit het seizoen 2013-14, toen de twee samenwerkten bij Zuidvogels. De Amsterdammers hebben de selectie nu rond.

Foto boven: Jaap van Aanholt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)