Home / Algemeen / Ajax haalt Mitchel Bormann van competitiegenoot ODIN’59

Ajax haalt Mitchel Bormann van competitiegenoot ODIN’59

Derdedivisionist Ajax heeft bij competitiegenoot ODIN’59 de eerste versterking voor volgend seizoen gevonden. Mitchel Bormann komt over vanuit Heemskerk. De 24-jarige rechtsback kan op de hele rechterflank uit de voeten.

Pas bezig aan zijn eerste seizoen in Heemskerk, waar inmiddels de ene na de andere speler vertrekt, is Bormann alweer toe aan een nieuwe uitdaging. Het plan van Ajax trok hem het meest – andere aanbiedingen waren niet interessant genoeg. “Ik denk dat de Derde Divisie de top is voor ODIN’59 en ik denk niet dat de Derde Divisie de top is van Ajax”, zegt Bormann. “Daar zijn betere doorgroeimogelijkheden. Ik wil beter worden en ga puur en alleen voor mijn eigen ontwikkeling. Ik heb altijd voor de groep gekozen. Nu kies ik een keer voor mezelf.”

Bormann begon met voetballen bij OSV en speelde ook voor KFC, Young Boys, Fortuna Wormerveer, Purmersteijn en VSV. Bij ODIN’59 kreeg hij dit seizoen de kans zich te bewijzen in de Derde Divisie. Bormann groeide uit tot vaste waarde en scoorde als rechtsback al zeven keer in competitieverband, waaronder tegen Ajax (1-3 nederlaag). Ook in de bekerwedstrijd tegen SC Heerenveen was hij trefzeker. “Ik ben blij dat ik dit seizoen de kans en het vertrouwen heb gekregen. Dat was een belangrijke stap in mijn ontwikkeling.”

Zijn komst naar Ajax komende zomer betekent een terugkeer naar de hoofdstad. Daar is hij zelf nog niet mee bezig. “Ik kijk er zeker naar uit, al is het nog ver weg. We moeten nog vijftien wedstrijden spelen.” Eén daarvan is Ajax – ODIN’59 op 30 maart. Bormann begint gelijk te grinniken als het over dat duel gaat. “Kenneth (Misa Danso, red.) gaat met de schoffel er vanaf. Dan weten ze gelijk dat ik eraan kom.”

Foto: Pim Hols

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)