Ajax hengelt Romano de Jonge (OFC) binnen

Derdedivisionist Ajax heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Romano de Jonge. De 26-jarige middenvelder komt over van OFC. Bij de Amsterdammers wordt De Jonge herenigd met zijn oude trainer Yuri Rose en voormalig ploeggenoot Marijn Sterk.

Na vier jaar in Oostzaan was De Jonge toe aan iets nieuws. Een nieuwe stap in zijn loopbaan, ook al kon hij gewoon bij de club blijven. Wel speelt het een rol dat hij dit seizoen minder in actie. De Jonge sloot in de voorbereiding later aan vanwege een reis door Zuidoost-Azië en speelde veelal als rechtsback. “Ik heb het nog steeds naar mijn zin, maar het is een mooi moment om ergens anders te kijken. Even iets anders, een frisse start.”

De link met Ajax was vervolgens snel gemaakt. Rose wilde de middenvelder vorig seizoen meenemen – toen had de middenvelder al aangegeven te blijven – en nu nam De Jonge zelf het voortouw door zijn oude trainer te benaderen. “Yuri heeft een grote doorslag gegeven in mijn keuze. Het heeft een paar weken geduurd, maar dat was ook omdat ik geen haast had.” Ondertussen sprak De Jonge met oud-ploeggenoot Marijn Sterk over zijn nieuwe club. “Marijn is een vriend van mij geworden, een sfeermaker die ik dit seizoen gemist heb. Ik vind het leuk om weer met hem samen te spelen.”

Met zijn keuze voor de nummer elf van de Derde Divisie zaterdag betekent het dat De Jonge ook weer op zaterdag gaat voetballen. Dat deed hij eerder tussen 2013 en 2015 bij Katwijk. Bovendien komt de middenvelder in rustig vaarwater terecht. “Ik hoorde dat er een ontspannen sfeer is. Ze willen natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen, maar er is geen móeten.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)