Ajax herstart competitie met gelijkspel in Harkema

Voor het eerst sinds 27 november stond er voor Ajax weer een competitiewedstrijd op het programma. Er werd afgereisd naar Friesland voor het duel met Harkemase Boys: It giet oan.

In de vierde minuut gaf Ajax een eerste signaal af, Tristan Buis was voor het eerst dreigend met zijn kopbal. De wedstrijd werd er een met veel inzet en passie, maar met weinig echte leuke voetbalacties voor beide doelen. Wel werd gaandeweg de eerste helft duidelijk dat het voetballende gedeelte van Ajax afkomstig was en dat de thuisclub met name dreigend werd als er corner allen en/of vrije trappen genomen werden. Ajax, dat uitstekend georganiseerd voetbalde, hield de rijen gesloten en kwam via het sterke middenveld regelmatig toe aan prima aanvallen. Maar voor het doel van keeper Erick Jansema ontbrak het aan gif om het af te maken. Toch kwamen de Amsterdammers in de 39e min aan de leiding. Kenneth Misa Danso werd na een goede aanval alleen voor doelman Jansema gezet. De bekeken schuiver betekende de verdiende 0-1 voorsprong voor Ajax. Pas in de 44e minuut konden we de eerste serieuze kans voor Harkemase Boys noteren via Jari Slort. Maar hij vond doelman Virgil Deen op zijn pad. En zo werd de rust bereikt na een prima eerste helft vanuit Ajax perspectief, al vlogen de vonken er zeker niet vanaf.

Na rust verwacht je uiteraard dat de thuisclub zijn hondstrouwe aanhang wat meer amusement zou gaan aanbieden. Maar ondanks de vele net niet situaties bleef Ajax toch eenvoudig overeind en kon het weer gaan leunen op die uitstekende organisatie. Bij Ajax maakte na langdurig blessureleed vervolgens Carlos Opoku zijn rentree in competitieverband en eveneens zagen we het debuut in de competitie van Lesly de Sa.

Naarmate de tweede helft dichterbij het laatste gedeelte kwam, kreeg Ajax steeds meer de ruimte om in de omschakeling toe te slaan. Maar continu was de finishing-touch niet voldoende, omdat de laatste man niet bereikt werd, of omdat de vele schietkansen smoorden in een mêlee van spelers. Het verbaasde dus vervolgens niemand dat A. de gelijkmaker in de 86e minuut toch viel en B. de wijze waarop. Een corner vanaf de linkerkant werd weg gewerkt door de vlekkeloos keepende Virgil Deen. Echter de bal kwam vervolgens toch terecht bij Iloba Achuna, die zeer fraai de 1-1 binnenschoot. In de absolute laatste seconden kon het alle kanten op gaan maar na dik 90 minuten voetbal was uiteindelijk een gelijkspel wel de juiste verhouding omdat beide teams aanvallend te weinig echte kansen creëerden vanmiddag. Toch is deze herstart er een waarop voortgeborduurd kan worden. Wie weet al in Assen bij ACV volgende week.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Derde Divisie Zaterdag

Verslag: Marcel Wagenmakers

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)