Home / Algemeen / Ajax in oefenpot in evenwicht met Rijnvogels

Ajax in oefenpot in evenwicht met Rijnvogels

Derdedivisionist Ajax heeft tijdens het vijfdaagse trainingskamp aan de Spaanse Costa del Sol in een oefenduel met 1-1 gelijkgespeeld tegen Rijnvogels. Ralph Jurka maakte in de tweede helft het Amsterdamse doelpunt.

In Mijas, een bergdorpje buiten Torremolinos, werd de ploeg van Yuri Rose serieus getest door de nummer acht van de zaterdag Hoofdklasse. Rijnvogels, onder leiding van Jimmy Simons (oud-trainer van Hoofddorp en FC Almere), kwam na ruim een kwartier ook aan de leiding. Een voorzet van Niek Ossevoort werd door Max van Steen tegen de paal gekopt, waarna de rebound een prooi was voor Robbin van Dijk. Ajax kon daar in de eerste helft slechts één kans tegenover stellen. Van dichtbij schoot Tim Plemper over.

Tijdens de rust paste Rose vijf wissels toe, waaronder Ralph Jurka voor Plemper. De van Sporting Martinus overgekomen spits zorgde meteen voor dreiging. Na tien minuten in de tweede helft knalde hij vanaf de rand van het strafschopgebied raak: 1-1. In de fase daarvoor had de ingevallen doelman Ruben Zandwijken zijn ploeg op de been gehouden door een 0-2 van Chadion Melfior te voorkomen.

Het tweede bedrijf was van Amsterdamse zijde een stuk beter dan het eerste deel, maar nog niet goed genoeg om Rijnvogels te verslaan. Alleen Ruben Adney was dicht bij een 2-1: zijn vrije trap werd fraai gepakt. Aan de andere kant van het veld verzuimden de Katwijkers de zege binnen te slepen. Ricardo van de Stoep trof de paal en Joey Lahouh faalde oog-in-oog met de goed keepende Zandwijken.

Morgen beelden van de eerste twee dagen van Ajax tijdens het trainingskamp in Malaga.