Ajax in tweede helft onderuit bij SteDoCo

Op bezoek bij subtopper SteDoCo heeft derdedivisionist Ajax zich niet kunnen revancheren van de verrassende nederlaag vorige week tegen Achilles’29. In Hoornaar ging de ploeg van Yuri Rose met 2-0 onderuit en blijft daardoor net boven de nacompetitiestreep staan.

De eerste 25 minuten van het duel tussen beide promovendi – zowel SteDoCo als Ajax klom via de nacompetitie naar de Derde Divisie zaterdag – was net zoals het weer: saai en grijs. Ajax mocht, zoals vaker, meer de bal hebben, maar het laatste deel van bijna iedere aanval was telkens te voorspelbaar. Toch hadden de Amsterdammers bijna succes toen Ricardo Fransberg een teenlengte tekort kwam om doelman Mark Smith te verrassen. Niet veel later was de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk. De inzet van Jarno Schröder eindigde op de vuisten van keeper Stephan Veenboer.

Na de rust kwam SteDoCo gedrevener uit de kleedkamer. Dit resulteerde al snel in een 1-0 voorsprong. Schröder pikte de bal na nonchalant uitverdedigen op en schoot in de verre hoek raak. De bevlogenheid van de gastheren werd overigens prima opgepikt door Ajax, dat met invaller Sonny Pronk voor iets meer dreiging kon zorgen. Na ruim een uur spelen schoot Sterk recht op doelman Smith en vlak daarna kopte Pronk centimeters over.

Net op het moment dat de Amsterdammers moed putten uit de spaarzame goede mogelijkheden, ging het een kwartier voor tijd aan de andere kant mis. Van dichtbij schoot Benjamin van Wanrooij de 2-0 binnen. Drie minuten later voorkwam Ajax-verdediger Roy Deken erger voor zijn ploeg door een inzet van Schröder van de doellijn te halen. Diezelfde Schröder schoot in de slotfase rakelings over, waardoor het bij 2-0 bleef.

Opnieuw kon Ajax ondanks periodes van redelijk veldspel voorin geen echte vuist maken. De nederlaag betekent dat de ploeg van Yuri Rose veertiende blijft staan, slechts twee punten boven de nacompetitiestreep. Volgende week komt nummer drie DVS’33 op bezoek op De Toekomst.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.