Ajax krijgt in blessuretijd deksel op de neus tegen Barendrecht

Het was een mooie week voor Ajax, dat na een overwinning op VVSB het hoofdtoernooi van de KNVB-beker bereikte. Ook Barendrecht, de tegenstander van zaterdagmiddag, bereikte de KNVB-beker. Het won verrassend van Tweede Divisionist Scheveningen. Bij Ajax waren Dico Koppers en Paul Quasten weer terug.

Beide teams moesten op gang komen, al was Ajax na een minuut of tien via Michel van Aggele voor het eerst dreigend. Zijn schot ging over. Namens de thuisclub was Ugur Altintas halverwege de eerste helft dichtbij 1-0, maar zijn schot ging voorlangs. Detlef le Grand besloot vroeg te wisselen en haalde Stefan Smal uit het veld voor Kaj de Jong. De slotminuten van de eerste helft waren spannend. Zo raakte invaller De Jong de paal en was ook Van Aggele dichtbij de openingstreffer, maar raakte hij de bal niet goed.

Na rust was Barendrecht de bovenliggende partij en maakte het vrij snel de 1-0 via Jongman. Hij was het eindstation van een prima aanval met Danny Monster en Romano van der Stoep. Ajax had geluk dat Niels Vorthoren even later net niet bij de bal kon om er 2-0 van te maken. De Amsterdammers zetten er weinig tegenover, op een kopballetje van Bartels na. Toch bleef Ajax lang in de wedstrijd. Marouane Bakur stuitte een klein kwartier voor tijd op Virgil Deen en zo kon Ajax vervolgens op gelijke hoogte komen. De inzet van De Jong werd nog gestuit, maar in de rebound scoorde Tristan Buis de 1-1. Maar Barendrecht ging voor niets minder dan de drie punten en bleef aanzetten. Dat leidde ver in blessuretijd tot de 2-1 na miscommunicatie bij Ajax achterin.

Zo stond Ajax met lege handen. Volgende week treft het opnieuw VVSB. Dan weer op De Toekomst, dat inmiddels weer open is voor publiek.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Derde Divisie zaterdag

Tekst: Marcel Wagenmakers 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)