Ajax krijgt zondagclubs VVSB en GOES als tegenstander in Derde Divisie zaterdag

Voor het tweede jaar op rij heeft de KNVB vanwege een overschot van zondagclubs in de Derde Divisie besloten twee teams naar de zaterdag te verschuiven. GOES en VVSB kregen maandag groen licht van de voetbalbond dat zij komend seizoen op zaterdag zullen spelen.

Door de promotie van Gemert en Hoogland via de nacompetitie waren de Derde Divisies scheef verdeeld: vijftien zaterdagclubs en negentien op zondag. Eerder maakte de KNVB al bekend dat ze voor de Derde Divisie terug zouden gaan naar zeventien teams. Er zou zelfs gesproken zijn om vanaf het seizoen 2020/21 verder te gaan met twee competities die allebei bestaan uit zestien clubs.

VVSB en GOES stelden zich beschikbaar om van de zondag naar de zaterdag te gaan, zoals De Dijk en SJC afgelopen seizoen deden. Die twee ploegen degradeerden vervolgens. De KNVB heeft VVSB (gedegradeerd uit Tweede Divisie) en GOES (als vierde geëindigd in Derde Divisie zondag) na het weekend op de hoogte gesteld dat hun verzoek gehonoreerd wordt.

Dat betekent dat Ajax twee competitiegenoten van de zondag erbij krijgt. De Derde Divisie zaterdag wordt verder aangevuld met Tweede Divisie-degradanten Barendrecht en Jong Almere City plus promovendi Ter Leede, Excelsior’31 (allebei kampioen) en Sparta Nijkerk. Ook OFC krijgt een paar nieuwe tegenstanders. FC Lienden degradeerde uit de Tweede Divisie, vanuit de Hoofdklasse zijn Groene Ster, DEM, Gemert en Hoogland erbij gekomen.

Foto: Dini Spil

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)