Derde Divisie zaterdag en zondag worden verkleind naar zeventien clubs

Ajax en OFC spelen komend seizoen in een iets kleinere Derde Divisie. De KNVB heeft besloten om de twee competities te verkleinen van achttien naar zeventien ploegen.

Vanwege het verdwijnen van Jong Vitesse en Jong FC Groningen uit de voetbalpiramide is de voetbalbond genoodzaakt om de twee Derde Divisies een klein beetje in te krimpen. Vanuit de beloftencompetitie was immers alleen Jong ADO Den Haag bereid om in te stromen. Die ploeg gaat naar de Derde Divisie zondag en wordt op die manier een tegenstander van OFC. Ajax komt op zaterdag de beloften van Almere City FC tegen.

Een ander mogelijk probleem is de verdeling over de Derde Divisie zaterdag en zondag. Vanwege de promotie van zaterdagclubs Quick Boys en ASWH via de nacompetitie naar de Tweede Divisie, en daardoor dus de degradatie van zondagclubs VVSB en FC Lienden, zou er een overschot in de Derde Divisie zondag ontstaan. VVSB en GOES zouden inmiddels hun voorkeur hebben uitgesproken voor een overstap naar de zaterdag om de KNVB hiermee te helpen.

De definitieve competitie-indeling wordt in een later stadium pas bekend, net als de degradatieregeling.

Foto: Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)