Ajax legt Ralph Jurka en drie talenten langer vast

Derdedivisionist Ajax is druk bezig het geraamte vorm te geven om de komende jaren mee verder te kunnen. Daarom verlengde de club onlangs de verbintenissen van drie talenten en spits Ralph Jurka, die zich vanuit het tweede elftal omhoog heeft gewerkt.

“Alles is best snel gegaan”, zegt de 24-jarige aanvaller, die afgelopen zomer overkwam van derdeklasser Sporting Martinus en in eerste instantie aansloot bij het tweede elftal. Vanwege blessures in de voorhoede werd hij door trainer Yuri Rose al snel overgeheveld en maakt sinds de winterstop officieel onderdeel uit van de A-selectie. “Het niveauverschil is enorm, maar ik ben hier wel naartoe gekomen om in het eerste te spelen. Ik wist dat het een grote stap zou zijn en het is me gelukt.”

Inmiddels staat zijn teller op drie competitiegoals. “En ik pas zes wedstrijden gespeeld, waarvan drie in de basis. Dan is het een aardig gemiddelde”, glimlacht hij. Nadat hij twee weken geleden tegen FC Lisse (2-0) voor een doelpunt en een assist zorgde, werd de Amstelvener direct de week erop langer vastgelegd. Voor hem was de keuze snel gemaakt. “Het blijft toch Ajax, ondanks dat het de amateurtak is. Qua faciliteiten kan geen club hieraan tippen.”

Naast de contractverlenging van Jurka maken ook doelman Ruben Zandwijken en verdedigers Toer Bouwman en Jay Winter volgend seizoen deel uit van de selectie. De drie eerstejaars kwamen afgelopen zomer over uit de jeugd van respectievelijk AFC, Buitenveldert en Almere City. Eerder werden Stephan Veenboer en Kenneth Misa Danso al langer vastgelegd.

Foto: Dini Spil

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)