Home / Algemeen / Ajax maakt tegen NSC Nijkerk geen fout in aanloop naar topper

Ajax maakt tegen NSC Nijkerk geen fout in aanloop naar topper

Ajax kan vol vertrouwen toewerken naar de absolute topper in de zaterdag Hoofdklasse B. De ploeg van Jorg Smeets had weinig te duchten van laagvlieger NSC Nijkerk en won met 0-4. Volgende week wacht de ontmoeting met koploper Eemdijk om de spanning in de titelstrijd terug te brengen.

De Amsterdammers speelden een groot deel van de wedstrijd tegen tien man. In de negentiende minuut werd Ricardo Fransberg door Rinke Rozema vlak voor het strafschopgebied neergelegd. Bij de vrije trap die volgde werd de bal in de muur met de hand getoucheerd door Rozema, die hierop direct zijn tweede gele kaart kreeg en een strafschop voor Ajax. Vanaf elf meter maakte Edwin Soenarto geen fout om zijn ploeg op voorsprong te zetten: 0-1.

Vervolgens bloedde het duel langzaam dood. Ajax had de regie in handen, maar liet voetballend geen grootse dingen zien. Zo kwamen de gasten goed weg toen Barry de Winter te gehaast naast schoot. Namens de Amsterdammers liet Fransberg een niet te missen kans onbenut, werd een treffer van Kenneth Misa Danso afgekeurd wegens buitenspel en zag de vleugelaanvaller op slag van rust zijn inzet naast getikt worden door doelman Damian Ranzijn.

Na de rust pakte Ajax de draad goed op. Dat betaalde zich binnen drie minuten uit in de 0-2 waar de bezoekers lang op zaten te wachten. Op aangeven van Stanley Akoy was Misa Danso nu wel trefzeker. Ajax had vervolgens geen kind meer aan NSC Nijkerk. In de 57ste minuut stond de paal een 0-3 van Misa Danso in de weg, alleen was hij vlak daarna wel trefzeker. Opnieuw was Akoy de aangever.

De povere thuisploeg moest lijdzaam toezien hoe Fransberg met een listig stiftballetje dicht bij de 0-4 was, waarbij Ranzijn deze fraaie poging net over de lat kon tikken. Het vlakke duel kabbelde voort richting het laatste fluitsignaal. Bij het ingaan van de blessuretijd pikte ook Akoy zijn doelpuntje mee, op aangeven van invaller Maurice Renger, om de eindstand alsnog op 0-4 te bepalen.

De laatste vijf wedstrijden (competitie en beker) werden gewonnen door de Amsterdammers, waarin zij uitstekende cijfers behaalden met zeventien doelpunten gemaakt en geen goal tegen. Het biedt de ploeg van Jorg Smeets veel vertrouwen voor de topper van volgende week tegen Eemdijk. Ajax heeft bovendien nog iets goed te maken uit de heenwedstrijd.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse B.

Verslag Marcel Wagenmakers
Foto Orange Pictures