Ajax moet in laatste halfuur onderspit delven tegen beter DVS’33

Derdedivisionist Ajax heeft opnieuw niet kunnen winnen van promotiekandidaat DVS’33. De ploeg van Yuri Rose kon een uur lang goed mee met de Ermeloërs, maar ging in het laatste halfuur alsnog met 3-1 onderuit.

De euforie was groot nadat de Amsterdammers zich tegen SteDoCo verzekerden van een langer verblijf in de Derde Divisie. Zo konden de resterende vijf duels vrijuit gespeeld worden. De openingsfase van de wedstrijd tegen DVS”33 ging gepaard met een moordend tempo waarin Ajax zich uitstekend kon meten. De kansen gingen over en weer. Zo zag Sonny Pronk zijn inzet door een verdediger uit de doelmond gehaald worden.

Na twintig minuten nam Ajax brutaal de leiding. Ruben Adney schoot een vrije trap met een sierlijke boog over de muur: 0-1. DVS’33 leek te gehaast en geforceerd op zoek te gaan naar een gelijkmaker. Frank van der Burg kreeg een uitgelezen kans, maar zag zijn kopbal overgaan. De 1-1 kon niet uitblijven en deze viel nog voor de rust. Jorran van Santen ontdeed zich vrij simpel van zijn tegenstander, waarna Oktay Özturk van dichtbij kon scoren.

In de tweede helft werd de Amsterdamse defensie behoorlijk op de proef gesteld, omdat Roy Deken en Toer Bouwman in de kleedkamer achterbleven. Toch bleef Ajax dreigend, tot de zestigste minuut. Daarna was de koek op, trok DVS’33 het spel steeds meer naar zich toe en kwam Ajax moeizamer aan voetballen toe. Dit resulteerde in de 62ste minuut in de 2-1: een vergelijkbare situatie als bij de gelijkmaker met nu Olivier Pilon als doelpuntenmaker.

De bezoekers waren de grip totaal kwijt. Nadat Jake Wollgarten nog redding kon brengen op de doellijn, tekende Dennis Hollart uiteindelijk alsnog voor de 3-1. Ajax had geen antwoord meer op de veel beter spelende thuisploeg. Zestig minuten konden de Amsterdammers uitstekend partij bieden, maar DVS’33 bleek net zoals in het heenduel te beschikken over een completer elftal.

Ajax kan de nederlaag hebben, want de ploeg van Yuri Rose blijft twaalfde staan. Over twee weken wordt de competitie hervat met een bezoekje aan DOVO. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.

Verslag: Marcel Wagenmakers